Csokoládés málnás habcsóktorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 6 tojásfehérje
  • 30 dkg fkristálycukor
  • 3 evőkanál kakaópor átszitálva
  • 1 teáskanál balzsamecet
  • 5 dkg jó minőségű, finomra aprított étcsokoládé
  • 0,5 liter habtejszín
  • 0,5 kg málna
  • 5 evőkanál olvasztott csokoládé

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra (gázsütőnél 4-es fokozat) és béleljünk ki egy alacsony falú tepsit sütőpapírral.

Verjük fel a tojásfehérjéket, amíg a hab lágy csúcsokat nem vet, majd kanalanként verjük hozzá a cukrot, hogy kemény és fényes habcsókkeveréket kapjunk. Szórjuk rá a kakaóport, locsoljuk meg az ecettel és óvatosan forgassuk össze.

Halmozzuk a habot a tepsi közepére kb 23 cm átmérőjű kör alakban, majd simítsuk el a tetejét és körben az oldalát.

Tegyük a sütőbe, azonnal vegyük is le a hőfokot 150 °C-ra (gázsütőnél 2-es fokozat) és süssük 1-1,5 órán keresztül. Akkor van kész, ha a tetején és az oldalán száraz és ropogós, de ha megszúrjuk, érezzük, hogy odabenn cuppogósan ragacsos maradt.

Tálalás előtt vegyük ki és helyezzük át egy nagyobb lapostányérra. Verjük fel a tejszínhabot és halmozzuk a habcsókalap tetejére. Végül rendezzük el a tetején a málnát. A csokoládét megolvasztva csurgassuk a tetejére.