Csokoládés madártej recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 l tej
- 7 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 tábla jó minőségű csokoládé
- 2 cs vaníliás cukor
- cukor
- 1 ek csokoládés pudingpor
- mazsola
- rum
Elkészítése:
8 dl tejet felmelegítünk 1 cs vaníliás cukorral.
A tojásokat ketté választjuk, majd a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Ezután a feforrt tejben kifőzzük a kanállal beleszaggatott habot, majd lecsepegtetjük és egy tálba tesszük.
A mazsolát beáztatjuk a rumba. A tojások sárgáját, ízlés szerinti mennyiségű cukorral jól kikeverjük. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd kihűtjük és a cukros tojás sárgájához keverjük. Keverés közben pici tejet öntünk hozzá. Végül hozzákeverjük a pudingport és maradék tejet is.
A tejbe beleöntjük a rumos mazsolát és felforraljuk. Amikor már kezd forrni, állandó keverés mellett belecsorgatjuk a csokoládés-tojásos-cukros masszát. Pár percig kevergetve főzzük, majd a kifőzött hab tetejére csorgatjuk.
Hagyjuk hűlni, majd langyosan tálaljuk.