Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokoládés madártej recept

Csokoládés madártej
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 l tej
    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 tábla jó minőségű csokoládé
    • 2 cs vaníliás cukor
    • cukor
    • 1 ek csokoládés pudingpor
    • mazsola
    • rum

    Elkészítése:

    8 dl tejet felmelegítünk 1 cs vaníliás cukorral.

    A tojásokat ketté választjuk, majd a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Ezután a feforrt tejben kifőzzük a kanállal beleszaggatott habot, majd lecsepegtetjük és egy tálba tesszük.

    A mazsolát beáztatjuk a rumba. A tojások sárgáját, ízlés szerinti mennyiségű cukorral jól kikeverjük. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd kihűtjük és a cukros tojás sárgájához keverjük. Keverés közben pici tejet öntünk hozzá. Végül hozzákeverjük a pudingport és maradék tejet is.

    A tejbe beleöntjük a rumos mazsolát és felforraljuk. Amikor már kezd forrni, állandó keverés mellett belecsorgatjuk a csokoládés-tojásos-cukros masszát. Pár percig kevergetve főzzük, majd a kifőzött hab tetejére csorgatjuk.

    Hagyjuk hűlni, majd langyosan tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá