Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokoládés körtés rétes recept

Csokoládés körtés rétes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    12 szelethez

    • 10 dkg hámozott törökmogyoró
    • 10 dkg porcukor
    • 1 evőkanál keserű kakaópor
    • 50 dkg érett körte
    • 1 evőkanál étkezési keményítő
    • 1 csomag réteslap 2×4 lap
    • 10 dkg olvasztott vaj
    • 5 dkg sütésálló csoki chips
    • 10 dkg aszalt tőzegáfonya

    Elkészítése:

    Aprítógépbe tesszük a mogyorót, a porcukrot és a kakaóport. Együtt ledaráljuk – először finom por keletkezik belőle, majd ahogy kioldódik a mogyoró olajtartalma, sűrűbb, paszta állagú lesz.

    A körtét meghámozzuk, felkockázzuk, és összeforgatjuk az étkezési keményítővel (felveszi a kisülő gyümölcslevet, így szépen szeletelhető lesz).

    A réteslapot két részre osztjuk, amíg az egyikkel dolgozunk, a másikat leterítjük nedves konyharuhával, hogy ne száradjon ki. A lapokat megkenjük az olvasztott vajjal. Rászórjuk a kakaós mogyorós massza egyik felét, rányomkodjuk. Megszórjuk a csoki chips, az aszalt áfonya és a körte felével.

    A két szélét ráhajtjuk, majd nem túl szorosan feltekerjük. A műveletet megismételjük a réteslap másik felével.

    Tepsire tesszük, majd megkenjük a tetejét a felvert tojással. Kb. 25 percig sütjük, amíg megpirul.

    Szeletelés előtt hagyjuk picit hűlni. Porcukorral és kakaóval meghintve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá