Csokoládés körtés rétes recept
Hozzávalók:
12 szelethez
- 10 dkg hámozott törökmogyoró
- 10 dkg porcukor
- 1 evőkanál keserű kakaópor
- 50 dkg érett körte
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 1 csomag réteslap 2×4 lap
- 10 dkg olvasztott vaj
- 5 dkg sütésálló csoki chips
- 10 dkg aszalt tőzegáfonya
Elkészítése:
Aprítógépbe tesszük a mogyorót, a porcukrot és a kakaóport. Együtt ledaráljuk – először finom por keletkezik belőle, majd ahogy kioldódik a mogyoró olajtartalma, sűrűbb, paszta állagú lesz.
A körtét meghámozzuk, felkockázzuk, és összeforgatjuk az étkezési keményítővel (felveszi a kisülő gyümölcslevet, így szépen szeletelhető lesz).
A réteslapot két részre osztjuk, amíg az egyikkel dolgozunk, a másikat leterítjük nedves konyharuhával, hogy ne száradjon ki. A lapokat megkenjük az olvasztott vajjal. Rászórjuk a kakaós mogyorós massza egyik felét, rányomkodjuk. Megszórjuk a csoki chips, az aszalt áfonya és a körte felével.
A két szélét ráhajtjuk, majd nem túl szorosan feltekerjük. A műveletet megismételjük a réteslap másik felével.
Tepsire tesszük, majd megkenjük a tetejét a felvert tojással. Kb. 25 percig sütjük, amíg megpirul.
Szeletelés előtt hagyjuk picit hűlni. Porcukorral és kakaóval meghintve tálaljuk.