Csokoládés kávés szelet recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 12 dkg liszt
- 12 dkg cukor
- 2 ek olaj
- késhegynyi sütőpor
Ganache krémhez:
- 20 dkg étcsokoládé
- 1,5 dl habtejszín
- 5 dkg vaj
- 2 ek porcukor
Kávékrémhez:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája - 13 dkg cukor
- 10 dkg porcukor
- 25 dkg vaj
- fél dl erős kávé
- 1 ek liszt
Kávésziruphoz:
- 1 dl kávé
- 5 dkg cukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból klasszikus piskótát sütünk egy 30×30 cm-es szilikonos sütőpapírral tepsiben sütjük, 180 fokon 10-13 perc alatt.
A ganache krémhez a tejszínt felforrósítjuk és felolvasztjuk benne az apróra tördelt csokoládét. A tűzről levéve hozzáadjuk a vajat, a porcukrot és kihűtjük.
A kávékrémhez a sárgáját a 8 dkg kristálycukorral gőz fölött sűrűre főzzük, majd a tűzről levesszük és jól kihabosítjuk keverőgép segítségével. Ezután kihűtjük és a vajjal, porcukorral jó krémesre keverjük. A kávét a kristálycukorral felforraljuk, kihűtjük, majd a liszttel összekeverve újra visszatesszük a tűzhelyre, felfőzzük és kihűtjük. A várakozó krémmel összekeverjük.
A kávésziruphoz a kávét felforraljuk a cukorral, ezzel locsoljuk meg a lapokat.
A kihűlt piskótalapot 3 egyforma, hosszú csíkra vágjuk. Az alsó lapot nem locsoljuk meg a sziruppal, rákenjük a csokikrém harmadát és a kávékrém harmadát. Ugyanezt tesszük a maradék lapokkal is amiket előtte a sziruppal megáztatunk. Felül kávékrém lesz, amit egy késsel megcsapkodunk. Az oldalát is bekenjük krémmel és csokoládéforgáccsal díszítjük. Hűtőbe tesszük dermedni.
Tipp:
A süteményt a Nők lapja konyha süteményes könyvből sütöttem. Annyit változtattam rajta, hogy 1 ek lisztet tettem a kávéhoz, mert a cukor és a kávé összeforralásával sosem sűrűsödik be. Ajánlom ezt a finom süteményt elkészítésre.
Nem egy olcsó süti.
A krém mennyisége is sok a kis tészta csíkokhoz. Ugyan én rápakoltam. Javaslatom: nagyobb tésztalapot süssünk, ha valaki elkészíti. Ebből lesz az biztos a karácsonyi tortám.
A krém mennyei finom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

