Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokoládés kávés szelet recept

Csokoládés kávés szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 12 dkg liszt
    • 12 dkg cukor
    • 2 ek olaj
    • késhegynyi sütőpor

    Ganache krémhez:

    • 20 dkg étcsokoládé
    • 1,5 dl habtejszín
    • 5 dkg vaj
    • 2 ek porcukor

    Kávékrémhez:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 13 dkg cukor
    • 10 dkg porcukor
    • 25 dkg vaj
    • fél dl erős kávé
    • 1 ek liszt

    Kávésziruphoz:

    • 1 dl kávé
    • 5 dkg cukor

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóiból klasszikus piskótát sütünk egy 30×30 cm-es szilikonos sütőpapírral tepsiben sütjük, 180 fokon 10-13 perc alatt.

    A ganache krémhez a tejszínt felforrósítjuk és felolvasztjuk benne az apróra tördelt csokoládét. A tűzről levéve hozzáadjuk a vajat, a porcukrot és kihűtjük.

    A kávékrémhez a sárgáját a 8 dkg kristálycukorral gőz fölött sűrűre főzzük, majd a tűzről levesszük és jól kihabosítjuk keverőgép segítségével. Ezután kihűtjük és a vajjal, porcukorral jó krémesre keverjük. A kávét a kristálycukorral felforraljuk, kihűtjük, majd a liszttel összekeverve újra visszatesszük a tűzhelyre, felfőzzük és kihűtjük. A várakozó krémmel összekeverjük.

    A kávésziruphoz a kávét felforraljuk a cukorral, ezzel locsoljuk meg a lapokat.

    A kihűlt piskótalapot 3 egyforma, hosszú csíkra vágjuk. Az alsó lapot nem locsoljuk meg a sziruppal, rákenjük a csokikrém harmadát és a kávékrém harmadát. Ugyanezt tesszük a maradék lapokkal is amiket előtte a sziruppal megáztatunk. Felül kávékrém lesz, amit egy késsel megcsapkodunk. Az oldalát is bekenjük krémmel és csokoládéforgáccsal díszítjük. Hűtőbe tesszük dermedni.

    Tipp:

    A süteményt a Nők lapja konyha süteményes könyvből sütöttem. Annyit változtattam rajta, hogy 1 ek lisztet tettem a kávéhoz, mert a cukor és a kávé összeforralásával sosem sűrűsödik be. Ajánlom ezt a finom süteményt elkészítésre.
    Nem egy olcsó süti.

    A krém mennyisége is sok a kis tészta csíkokhoz. Ugyan én rápakoltam. Javaslatom: nagyobb tésztalapot süssünk, ha valaki elkészíti. Ebből lesz az biztos a karácsonyi tortám.
    A krém mennyei finom.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá