Hozzávalók:
Tésztához:
Ganache krémhez:
Kávékrémhez:
Kávésziruphoz:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból klasszikus piskótát sütünk egy 30×30 cm-es szilikonos sütőpapírral tepsiben sütjük, 180 fokon 10-13 perc alatt.
A ganache krémhez a tejszínt felforrósítjuk és felolvasztjuk benne az apróra tördelt csokoládét. A tűzről levéve hozzáadjuk a vajat, a porcukrot és kihűtjük.
A kávékrémhez a sárgáját a 8 dkg kristálycukorral gőz fölött sűrűre főzzük, majd a tűzről levesszük és jól kihabosítjuk keverőgép segítségével. Ezután kihűtjük és a vajjal, porcukorral jó krémesre keverjük. A kávét a kristálycukorral felforraljuk, kihűtjük, majd a liszttel összekeverve újra visszatesszük a tűzhelyre, felfőzzük és kihűtjük. A várakozó krémmel összekeverjük.
A kávésziruphoz a kávét felforraljuk a cukorral, ezzel locsoljuk meg a lapokat.
A kihűlt piskótalapot 3 egyforma, hosszú csíkra vágjuk. Az alsó lapot nem locsoljuk meg a sziruppal, rákenjük a csokikrém harmadát és a kávékrém harmadát. Ugyanezt tesszük a maradék lapokkal is amiket előtte a sziruppal megáztatunk. Felül kávékrém lesz, amit egy késsel megcsapkodunk. Az oldalát is bekenjük krémmel és csokoládéforgáccsal díszítjük. Hűtőbe tesszük dermedni.
A süteményt a Nők lapja konyha süteményes könyvből sütöttem. Annyit változtattam rajta, hogy 1 ek lisztet tettem a kávéhoz, mert a cukor és a kávé összeforralásával sosem sűrűsödik be. Ajánlom ezt a finom süteményt elkészítésre.
Nem egy olcsó süti.
A krém mennyisége is sok a kis tészta csíkokhoz. Ugyan én rápakoltam. Javaslatom: nagyobb tésztalapot süssünk, ha valaki elkészíti. Ebből lesz az biztos a karácsonyi tortám.
A krém mennyei finom.