Csokoládéba mártott keksz recept
Elkészítése:
A lisztet elmorzsoljuk a hideg felkockázott vajjal, majd hozzákeverjük a száraz hozzávalókat, végül a tojás és a tejföl hozzáadásával tésztává gyúrtjuk.
1 órát hideg helyen pihentetjük
Lisztezett munkalapon kb. 6 mm vastagra kinyújtjuk, majd tetszőleges formával kiszúrjuk.
Sütőpapírral leterített sütőlapra rakjuk, tojásfehérjével lekenjük, és földimogyoró forgácsokat szórunk a tetejére.
170°C-ra előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt megsütjük. Miután kihűlt, a csokoládét az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, belemártjuk a keksz egy részét.
Tipp:
Ünnepek előtt néhány nappal már elkészíthető, zárt dobozban eltartható.
A csokoládéba mártott keksz kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 11 g
Szénhidrát: 48 g
Zsír: 23 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »

