Csokival töltött karácsonyi süti recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 15 dkg liszt
- 12 dkg vaj
- 4 dkg étkezési keményítő
- 8 dkg porcukor
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- fél teáskanál sütőpor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
A töltelékhez:
- 16 dkg tejcsokoládé
- 1 ek tejszín
Díszítés:
- 3 evőkanál kristálycukor
Elkészítése:
A lisztet, a kakaót, a keményítőt és a sütőport egy tálba tesszük. A vajat, a tojások sárgáját és a cukrot is hozzáadjuk és összegyúrjuk a tésztát. Ha összeállt, fóliába csomagoljuk és egy órára hűtőbe tesszük.
Kis golyókat formálunk a tésztából. Egy fakanál végével kis lyukat vájunk minden süteménybe. Az oldalát cukorba mártjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
180 fokos sütőben nagyjából 15 perc alatt megsütjük. Mikor elkészült, újra cukorba mártjuk, majd tálcára tesszük.
A csokoládét a tejszínnel felolvasztjuk és a süteményben lévő lyukakba töltjük. Kihűtve kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »









