Csokival töltött karácsonyi süti recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 15 dkg liszt
- 12 dkg vaj
- 4 dkg étkezési keményítő
- 8 dkg porcukor
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- fél teáskanál sütőpor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
A töltelékhez:
- 16 dkg tejcsokoládé
- 1 ek tejszín
Díszítés:
- 3 evőkanál kristálycukor
Elkészítése:
A lisztet, a kakaót, a keményítőt és a sütőport egy tálba tesszük. A vajat, a tojások sárgáját és a cukrot is hozzáadjuk és összegyúrjuk a tésztát. Ha összeállt, fóliába csomagoljuk és egy órára hűtőbe tesszük.
Kis golyókat formálunk a tésztából. Egy fakanál végével kis lyukat vájunk minden süteménybe. Az oldalát cukorba mártjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
180 fokos sütőben nagyjából 15 perc alatt megsütjük. Mikor elkészült, újra cukorba mártjuk, majd tálcára tesszük.
A csokoládét a tejszínnel felolvasztjuk és a süteményben lévő lyukakba töltjük. Kihűtve kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »