Csokis-habos mámor recept
Hozzávalók:
24*39 cm-es tepsi sütőpapírral bélelve
Piskótához:
- 9 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 18 dkg cukor
- 27 dkg liszt
- 18 dkg olvasztott vaj
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 fél marék csokis gabonapehely
Krémhez:
- 2 cs tejszínízű pudingpor
- 20 dkg cukor
- 25 dkg vaj
- 5,5 dl tej
Mázhoz:
- 10 dkg tortabevonó csokoládé
- 1 ek olaj
Elkészítése:
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a nem meleg, olvasztott vajat és sütőporral elkevert lisztet is. A masszát két részre osztjuk és sütőpapírral fedett tepsiben külön megsütjük. A piskóták tetejére egy-egy fél marék, kevés tejben mártott csokis gabonapehellyel megszórjuk és együtt sütjük meg.
A tejet a pudingokkal, cukrokkal csomómentesre keverjük, sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük. A kihűlt krémet a vajjal jól kihabosítjuk.
A tésztalapokat hosszában ketté vágjuk és így négy hosszú lapunk lesz. A krémet 4 részre osztjuk. A krém 3/4-es résztét két részre osztjuk.
Az első lapra kenjük a 3/4 rész felét a csokis lapra, majd ráfordítjuk a második lapot, úgy, hogy a gabonapelyhes fele kerüljön a krémes részre és a sima része legyen felül, majd ezt kenjük meg az 1/4 krémmel, rátesszük a 3. lapot, rákenjük a maradék krémet és ráfordítjuk a csokis lapot. A sima felület maradjon felül.
Olvasztott csokival bevonjuk és hűtőbe téve másnap szeleteljük.
Maradék tojásfehérjéből készítettem.