Csokis-habos mámor recept

Hozzávalók:
24*39 cm-es tepsi sütőpapírral bélelve
Piskótához:
- 9
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 18 dkg cukor
- 27 dkg liszt
- 18 dkg olvasztott vaj
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 fél marék csokis gabonapehely
Krémhez:
- 2 cs tejszínízű pudingpor
- 20 dkg cukor
- 25 dkg vaj
- 5,5 dl tej
Mázhoz:
- 10 dkg tortabevonó csokoládé
- 1 ek olaj
Elkészítése:
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a nem meleg, olvasztott vajat és sütőporral elkevert lisztet is. A masszát két részre osztjuk és sütőpapírral fedett tepsiben külön megsütjük. A piskóták tetejére egy-egy fél marék, kevés tejben mártott csokis gabonapehellyel megszórjuk és együtt sütjük meg.
A tejet a pudingokkal, cukrokkal csomómentesre keverjük, sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük. A kihűlt krémet a vajjal jól kihabosítjuk.
A tésztalapokat hosszában ketté vágjuk és így négy hosszú lapunk lesz. A krémet 4 részre osztjuk. A krém 3/4-es résztét két részre osztjuk.
Az első lapra kenjük a 3/4 rész felét a csokis lapra, majd ráfordítjuk a második lapot, úgy, hogy a gabonapelyhes fele kerüljön a krémes részre és a sima része legyen felül, majd ezt kenjük meg az 1/4 krémmel, rátesszük a 3. lapot, rákenjük a maradék krémet és ráfordítjuk a csokis lapot. A sima felület maradjon felül.
Olvasztott csokival bevonjuk és hűtőbe téve másnap szeleteljük.
Maradék tojásfehérjéből készítettem.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »