Csokis-habos mámor

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
24*39 cm-es tepsi sütőpapírral bélelve

Piskótához:

  • 9 tojásfehérje
  • 18 dkg cukor
  • 27 dkg liszt
  • 18 dkg olvasztott vaj
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 fél marék csokis gabonapehely

Krémhez:

  • 2 cs tejszínízű pudingpor
  • 20 dkg cukor
  • 25 dkg vaj
  • 5,5 dl tej

Mázhoz:

  • 10 dkg tortabevonó csokoládé
  • 1 ek olaj

Elkészítése:

A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a nem meleg, olvasztott vajat és sütőporral elkevert lisztet is. A masszát két részre osztjuk és sütőpapírral fedett tepsiben külön megsütjük. A piskóták tetejére egy-egy fél marék, kevés tejben mártott csokis gabonapehellyel megszórjuk és együtt sütjük meg.

A tejet a pudingokkal, cukrokkal csomómentesre keverjük, sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük. A kihűlt krémet a vajjal jól kihabosítjuk.

A tésztalapokat hosszában ketté vágjuk és így négy hosszú lapunk lesz. A krémet 4 részre osztjuk. A krém 3/4-es résztét két részre osztjuk.

Az első lapra kenjük a 3/4 rész felét a csokis lapra, majd ráfordítjuk a második lapot, úgy, hogy a gabonapelyhes fele kerüljön a krémes részre és a sima része legyen felül, majd ezt kenjük meg az 1/4 krémmel, rátesszük a 3. lapot, rákenjük a maradék krémet és ráfordítjuk a csokis lapot. A sima felület maradjon felül.

Olvasztott csokival bevonjuk és hűtőbe téve másnap szeleteljük.

Maradék tojásfehérjéből készítettem.