Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mexikói csokis, tökmagos kenyér recept

Mexikói csokis, tökmagos kenyér
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 10 dkg vaj
    • 2,5 dl  héjnélküli tökmag
    • 1 bögre cukor  (+ 2 ek cukor)
    • 3 nagyobb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek tequila
    • 1/3 bögre liszt (50 gr)
    • 1/4 tk sütőpor
    • 3/4 bögre csoki darabolva
    • 2 tk porcukor
    • 1 csipetnyi chili paprika őrlemény

    Elkészítése:

    Az egész recepthez késes aprítót használunk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és egy 22 cm-es kapcsos tortaformát kivajazunk. A forma aljába szórunk fél bögre tökmagot, majd megszórjuk 2 evőkanál kristálycukorral.

    A tökmag többi részét az egy bögre cukorral az aprítóban szinte vizes állagúra daráljuk. Ha tökmaglisztet használunk, akkor érdemes a cukrot 3/4 bögre porcukorra cserélni, és kicsit több zsiradékot vagy egy kevés tökmagolajat adni a masszához, hogy ellensúlyozzuk a liszt szárazságát.

    A darált tökmaghoz hozzáöntjük a tequilát, a tojást és a puha vajat, majd az egészet alaposan elkeverjük. Ha nincs tequila, helyettesíthetjük rummal, amely az ünnepi időszak hangulatát idézi.

    A lisztet és a sütőport egy tálban összekeverjük. A csokoládé kétharmadát megolvasztjuk, a maradékot pedig apróra daraboljuk, és mindkettőt a tésztához adjuk. Alaposan összekeverjük, majd a masszát a kivajazott tortaformába egyengetjük.

    A tortát a sütő alsó rácsán 40-50 perc alatt megsütjük. Miután elkészült, hagyjuk kihűlni, majd porcukorral megszórva és szeletekre vágva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek