Mancsmeló-süti recept

Hozzávalók:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 8 ek cukor
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 6 ek liszt
- fél cs sütőpor
- 6 ek víz
- 2 ek kakaó
Krém
- 4 dl tej
- 4 ek cukor
- 5 ek gríz (búza dara )
- 250 g margarin
- 18 g porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 cs vaníliás cukor
Máz
- 7 tk tej
- 1 tk cukor
- 1 tk margarin
- 100 g étcsokoládé
Elkészítése:
A 8 ek cukrot 5 tojássárgájával jól ki kell mixelni. Hozzáadni a többi adalékot, kivéve a tojásfehérjét, amit jó keményre verünk és végül óvatosan belekeverjük a masszába. Kivajazott és lisztezett tepsiben sütjük 180 fokon 20 percig.
Krém: A 4 dl tejet, 4 ek cukrot és a grízt jó keményre főzzük. Az azt jelenti, hogy amikor kezd hólyagosodni ,akkor már jó. Mikor egészen kihűlt, hozzáadjuk a puha margarint,a 2 tojássárgáját, a 2 cs vaníliás cukrot és a porcukrot.Ezt mind jó krémesre keverjük, végül a tésztára kenjük.A a máz hozzávalóit összeolvasszuk, egy picit forraljuk és végül ráöntjük a krémre. Szépen szétkenjük és a hűtőbe tesszük. 1 óra múlva lehet fogyasztani.
Jó étvágyat kívánok !
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »