Mancsmeló-süti recept

Hozzávalók:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 8 ek cukor
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 6 ek liszt
- fél cs sütőpor
- 6 ek víz
- 2 ek kakaó
Krém
- 4 dl tej
- 4 ek cukor
- 5 ek gríz (búza dara )
- 250 g margarin
- 18 g porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 cs vaníliás cukor
Máz
- 7 tk tej
- 1 tk cukor
- 1 tk margarin
- 100 g étcsokoládé
Elkészítése:
A 8 ek cukrot 5 tojássárgájával jól ki kell mixelni. Hozzáadni a többi adalékot, kivéve a tojásfehérjét, amit jó keményre verünk és végül óvatosan belekeverjük a masszába. Kivajazott és lisztezett tepsiben sütjük 180 fokon 20 percig.
Krém: A 4 dl tejet, 4 ek cukrot és a grízt jó keményre főzzük. Az azt jelenti, hogy amikor kezd hólyagosodni ,akkor már jó. Mikor egészen kihűlt, hozzáadjuk a puha margarint,a 2 tojássárgáját, a 2 cs vaníliás cukrot és a porcukrot.Ezt mind jó krémesre keverjük, végül a tésztára kenjük.A a máz hozzávalóit összeolvasszuk, egy picit forraljuk és végül ráöntjük a krémre. Szépen szétkenjük és a hűtőbe tesszük. 1 óra múlva lehet fogyasztani.
Jó étvágyat kívánok !
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »