Mancsmeló-süti recept

Hozzávalók:
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 8 ek cukor
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 6 ek liszt
- fél cs sütőpor
- 6 ek víz
- 2 ek kakaó
Krém
- 4 dl tej
- 4 ek cukor
- 5 ek gríz (búza dara )
- 250 g margarin
- 18 g porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 cs vaníliás cukor
Máz
- 7 tk tej
- 1 tk cukor
- 1 tk margarin
- 100 g étcsokoládé
Elkészítése:
A 8 ek cukrot 5 tojássárgájával jól ki kell mixelni. Hozzáadni a többi adalékot, kivéve a tojásfehérjét, amit jó keményre verünk és végül óvatosan belekeverjük a masszába. Kivajazott és lisztezett tepsiben sütjük 180 fokon 20 percig.
Krém: A 4 dl tejet, 4 ek cukrot és a grízt jó keményre főzzük. Az azt jelenti, hogy amikor kezd hólyagosodni ,akkor már jó. Mikor egészen kihűlt, hozzáadjuk a puha margarint,a 2 tojássárgáját, a 2 cs vaníliás cukrot és a porcukrot.Ezt mind jó krémesre keverjük, végül a tésztára kenjük.A a máz hozzávalóit összeolvasszuk, egy picit forraljuk és végül ráöntjük a krémre. Szépen szétkenjük és a hűtőbe tesszük. 1 óra múlva lehet fogyasztani.
Jó étvágyat kívánok !
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »