Lúdláb szelet recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Tészta:
- 6 evőkanál kristálycukor
- 6 evőkanál liszt
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 dl étolaj
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 3 dl tej
- 3 evőkanál liszt
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 3 evőkanál kakaópor
- rumaroma
Máz:
- 20 dkg tortabevonó csokoládé
- 2 evőkanál olaj
Elkészítése:
A tésztához a tojásfehérjékből kemény habot verünk, közben folyamatosan adjuk hozzá a cukrot, majd hozzákeverjük a tojás sárgákat, a lisztet, a kakaót, a sütőport és az olajat. Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd beleöntjük a tésztát, és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. A krémhez a tejet a liszttel sűrű krémmé főzzük. A margarint a porcukorral, a kakaóval és a rumaromával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a langyos krémet. A tésztát félbevágjuk, közepét megkenjük a kihűlt krémmel, és hűtőbe tesszük, hogy picit dermedjen. Később olvasztott csokival leöntjük, és tetszés szerint díszítjük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.