Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Lúdláb szelet recept

Lúdláb szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Tészta:

    • 6 evőkanál kristálycukor
    • 6 evőkanál liszt
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl étolaj
    • 2 evőkanál kakaópor
    • 1 csomag sütőpor

    Krém:

    • 3 dl tej
    • 3 evőkanál liszt
    • 25 dkg margarin
    • 25 dkg porcukor
    • 3 evőkanál kakaópor
    • rumaroma

    Máz:

    • 20 dkg tortabevonó csokoládé
    • 2 evőkanál olaj

    Elkészítése:

    A tésztához a tojásfehérjékből kemény habot verünk, közben folyamatosan adjuk hozzá a cukrot, majd hozzákeverjük a tojás sárgákat, a lisztet, a kakaót, a sütőport és az olajat. Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd beleöntjük a tésztát, és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. A krémhez a tejet a liszttel sűrű krémmé főzzük. A margarint a porcukorral, a kakaóval és a rumaromával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a langyos krémet. A tésztát félbevágjuk, közepét megkenjük a kihűlt krémmel, és hűtőbe tesszük, hogy picit dermedjen. Később olvasztott csokival leöntjük, és tetszés szerint díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá