Csokis láva süti recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
4 db 10 cm átmérőjű, 4,5 cm magas szufléformához
A formához:
- margarin a kikenéshez
- 4 kk cukrozatlan kakaópor a szóráshoz
A tésztához:
Elkészítése:
A formákat margarinnal alaposan kikenjük, majd megszórjuk kakaóporral és félretesszük.
Vízgőz felett összeolvasztjuk a vajat és a csokit, majd kihűtjük.
A tojásokat, tojássárgákat és a cukrot jól kihabosítjuk (míg a térfogata kb duplája nem lesz).
A felvert tojásos masszát óvatosan a csokis keverékbe forgatjuk, majd beleszórjuk a lisztet és a mandulát (ha nincs manudla nem baj, akkor helyette 50 g lisztet-összesen 100g-tegyünk bele). Spatula segítségével az egészet óvatos mozdulatokkal összedolgozzuk.
A kész masszát az előkészített formákba kanalazzuk (ha nincs szuflé forma, akkor jó a muffin forma is!). A formákat kb 3/4-ig töltsük.
Akár azonnal is süthetjük 180 fokra melegített sütőben kb 10-12 perc alatt. Mivel minden sütő más, ezért sűrűn nézzünk rá! Kb akkor jó, amikor a közepe már nincs beesve, hanem egyenes. Ha már kissé púpos, akkor túlsült.
Ha nem szeretnénk azonnal sütni és félünk, hogy a közepe nem lesz folyós, akkor tegyük a megtöltött formákat 30-60 percre hűtőbe.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra, majd a hűtőből kivett formákat toljuk be 16-17 percre.
A megsült sütiket kb 1 percig hagyjuk a formában, majd borítsuk egy tányérra. Mellé tehetünk egy gömb fagyit, lekvárt vagy porcukorral megszórva is tálalhatjuk.
Tipp:
Ha sütés után nem szeretnénk közvetlenül elfogyasztani, akkor hűtsük ki, majd fogyasztás előtt mikrózzuk meg.
Készülhet a süti narancsos csokival is plusz narancshéj hozzáadásával.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »



