Csokis láva süti recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
4 db 10 cm átmérőjű, 4,5 cm magas szufléformához
A formához:
- margarin a kikenéshez
- 4 kk cukrozatlan kakaópor a szóráshoz
A tésztához:
Elkészítése:
A formákat margarinnal alaposan kikenjük, majd megszórjuk kakaóporral és félretesszük.
Vízgőz felett összeolvasztjuk a vajat és a csokit, majd kihűtjük.
A tojásokat, tojássárgákat és a cukrot jól kihabosítjuk (míg a térfogata kb duplája nem lesz).
A felvert tojásos masszát óvatosan a csokis keverékbe forgatjuk, majd beleszórjuk a lisztet és a mandulát (ha nincs manudla nem baj, akkor helyette 50 g lisztet-összesen 100g-tegyünk bele). Spatula segítségével az egészet óvatos mozdulatokkal összedolgozzuk.
A kész masszát az előkészített formákba kanalazzuk (ha nincs szuflé forma, akkor jó a muffin forma is!). A formákat kb 3/4-ig töltsük.
Akár azonnal is süthetjük 180 fokra melegített sütőben kb 10-12 perc alatt. Mivel minden sütő más, ezért sűrűn nézzünk rá! Kb akkor jó, amikor a közepe már nincs beesve, hanem egyenes. Ha már kissé púpos, akkor túlsült.
Ha nem szeretnénk azonnal sütni és félünk, hogy a közepe nem lesz folyós, akkor tegyük a megtöltött formákat 30-60 percre hűtőbe.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra, majd a hűtőből kivett formákat toljuk be 16-17 percre.
A megsült sütiket kb 1 percig hagyjuk a formában, majd borítsuk egy tányérra. Mellé tehetünk egy gömb fagyit, lekvárt vagy porcukorral megszórva is tálalhatjuk.
Tipp:
Ha sütés után nem szeretnénk közvetlenül elfogyasztani, akkor hűtsük ki, majd fogyasztás előtt mikrózzuk meg.
Készülhet a süti narancsos csokival is plusz narancshéj hozzáadásával.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édesburgonya vásárlás és felhasználás – így hozd ki belőle a legtöbbet a konyhában(x)
Az édesburgonya – vagy ahogy sokan nevezik, batáta – egyre gyakrabban kerül
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »