Karamellkrémes sarok recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 16 dkg kristálycukor
- 16 dkg liszt
- 1 sütőpor
- 2 ek kakaópor
- fél dl olaj
A pudingkrémhez:
- 1,5 tasak vanília pudingpor
- 5 dl tej
- 13 dkg kristálycukor
- 7 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 2 ek kakaópor
A karamellkrémhez:
- 14 dkg kristálycukor
- 5,5 dl habtejszín
- A díszítéshez:
- kakaópor vagy tortadara vagy csokireszelék
Elkészítés:
A tésztához verjünk kemény habot a szétválasztott tojások fehérjéből meg a cukorból és keverjük bele a sárgáját. Adjuk hozzá a sütő és kakaóporral elkevert lisztet,majd dolgozzuk bele az olajat.
Töltsük kivajazott,liszttel meghintett tepsibe és előmelegített sütőben süssük meg. A tepsi mérete:20×30 cm.
A pudingos krémhez keverjük a pudingport csomómentesre a tejjel és 7 dkg cukorral és főzzük fel,majd hűtsük ki. Közben vízfürdőben verjük sűrűre a 7 tojásfehérjét és a többi cukrot. Emeljük ki a vízfürdőből,verjük habbá és forgassuk a pudingba. Keverjük krémesre és felét fessük be a kakaóporral. Karamellizáljuk a 14 dkg cukrot és öntsük hozzá a tejszínt. Kevergetve főzzük fel,majd miután kihűlt,verjünk belőle kemény habot. Kenjük meg a kakaós tésztát a világos,majd a sötét pudingkrémmel és oszlassuk el rajta a karamellkrémet. Tegyük a hűtőbe,amíg megdermed.
Vágjuk tortacikk alakú szeletekre és díszítsük tetszés szerint.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »