Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokoládé mousse recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg magas kakaótartalmú, minőségi étcsokoládé
    • 5 dkg vaj
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS, de a sárgájából csak 2 szükséges
    • 1 evőkanál porcukor

    Elkészítés:

    A csokit és a vajat vízgőz felett olvasszuk meg, de a csokit bőven elegendő 50-60 fokra melegíteni ahhoz, hogy a szépen megolvadjon. Figyelem, ha a csokit túlmelegítjük, akkor nagyon hamar megköt, és a csokoládé mousse nem lesz olyan krémes állagú.
    A 2 tojás sárgáját verjük fel, majd jól keverjük hozzá a csokihoz, de ekkor már nincs szükség a gőzfürdőre.
    Az 5 tojás fehérjét verjük habbá a porcukorral, majd a fehérje harmadát keverjük hozzá a csokihoz. Ha ez megvan, akkor a tojásfehérje másik két harmadát is keverjük hozzá a csokoládé mousse-hoz, de itt már legyünk óvatosak, és ne törjük össze a habot.
    A csokoládé mousse-t ezután tegyük be a hűtőbe, hogy megdermedjen, és utána fogyasszuk.
    A csokoládé mousse receptből nyugodtan ki lehet hagyni a cukrot. Én imádom az étcsoki keserű ízét, ha csak nem kérik külön, akkor cukor nélkül készítem ezt az édességet.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá