Csokis tejfölös kekszes kocka recept

Hozzávalók:
A csokis lap hozzávalói:
- 4 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
- 10 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- fél dl étolaj
- 2 dkg holland kakaópor
- 4 ek víz
Töltelékhez:
- 20 dkg keksz
- fél l tejföl
- 1 citrom leve
- 2 kanál porcukor
- 3 dl tejszínhabbá verve
Elkészítése:
A tojás fehérjét habbá verem fele cukorral. A tojás sárgájába teszem a vizet, olajat és a maradék cukrot, ezzel sűrű masszát keverek, majd a fehérjét óvatosan hozzáadom. A lisztet a sütőporral és kakaóval elvegyítettem és belekevertem a tojásos masszába. 170-180 fokon sütőpapíros sütőlapon megsütöm és kettévágom. (34 x 37-es tepsibe sütöttem) A keksz kivételével a tejfölt és a hab kétharmadát többi hozzávalót összekeverem, óvatosan, hogy a hab ne nagyon törjön össze. Az alsó lapot a tejfölös citromos krémmel megkentem a kekszekkel kiraktam és a keksz tetejére ismét tejföl került. A másik csokis lapot rátettem. A tetejére szintén krémet tettem és a maradék tejszínhabbal díszítettem, valamint szőlőszemekkel és kandírozott gyümölccsel.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »