Csokis tejfölös kekszes kocka recept
Hozzávalók:
A csokis lap hozzávalói:
- 4 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva - 10 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- fél dl étolaj
- 2 dkg holland kakaópor
- 4 ek víz
Töltelékhez:
- 20 dkg keksz
- fél l tejföl
- 1 citrom leve
- 2 kanál porcukor
- 3 dl tejszínhabbá verve
Elkészítése:
A tojás fehérjét habbá verem fele cukorral. A tojás sárgájába teszem a vizet, olajat és a maradék cukrot, ezzel sűrű masszát keverek, majd a fehérjét óvatosan hozzáadom. A lisztet a sütőporral és kakaóval elvegyítettem és belekevertem a tojásos masszába. 170-180 fokon sütőpapíros sütőlapon megsütöm és kettévágom. (34 x 37-es tepsibe sütöttem) A keksz kivételével a tejfölt és a hab kétharmadát többi hozzávalót összekeverem, óvatosan, hogy a hab ne nagyon törjön össze. Az alsó lapot a tejfölös citromos krémmel megkentem a kekszekkel kiraktam és a keksz tetejére ismét tejföl került. A másik csokis lapot rátettem. A tetejére szintén krémet tettem és a maradék tejszínhabbal díszítettem, valamint szőlőszemekkel és kandírozott gyümölccsel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »

