Csokis piskótatekercs recept

Hozzávalók:
A tészta:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 ek cukor
- 4 ek langyos víz
- 9 ek liszt
- fél cs sütőpor
Töltelék:
- 1 margarin
- 20 dkg porcukor
- 6 ek kakaópor
Elkészítése:
A tojások sárgáját felverem a cukorral habosra, majd hozzáadom a lisztet, sütőport, langyos vizet és tovább kavarom. Én robotgéppel szoktam. Külön felverem a tojások fehérjét kemény habbá. Ha kész az egészet összekeverem. Zsírpapírral bélelt tepsibe öntöm a masszát és előmelegített sütőben 170 fokon megsütöm. A sütőből kivéve konyharuhába feltekerem és megvárom míg kihűl. A krém hozzávalóit habosra kikeverem és ezzel töltöm belül, kívül a piskótát.
Sztori: Gyermekkoromban édesanyám sokat készítet ilyen piskótát. Nővéremmel alig vártuk, hogy kész legyen. Úgy látszik ez öröklődött az én gyerkőceimre is. Nagyon imádják ezt a sütit.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? 2025.05.21 szerda
Ha szerdán már lankad a lendület, jól jön egy kész menüsor, ami levesből, f
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »