Hozzávalók:
A tészta:
Töltelék:
Elkészítése:
A tojások sárgáját felverem a cukorral habosra, majd hozzáadom a lisztet, sütőport, langyos vizet és tovább kavarom. Én robotgéppel szoktam. Külön felverem a tojások fehérjét kemény habbá. Ha kész az egészet összekeverem. Zsírpapírral bélelt tepsibe öntöm a masszát és előmelegített sütőben 170 fokon megsütöm. A sütőből kivéve konyharuhába feltekerem és megvárom míg kihűl. A krém hozzávalóit habosra kikeverem és ezzel töltöm belül, kívül a piskótát.
Sztori: Gyermekkoromban édesanyám sokat készítet ilyen piskótát. Nővéremmel alig vártuk, hogy kész legyen. Úgy látszik ez öröklődött az én gyerkőceimre is. Nagyon imádják ezt a sütit.