Csokis-diós perec recept

Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 8 dkg porcukor
- 5 dkg darált dió
- 12 dkg hideg vaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
- fél kávéskanálnyi fahéj
- 1 citrom reszelt héja
- 1 cs vaníliás cukor
- csipet só
Bevonáshoz:
- 15 dkg étcsokoládé
- diónyi vaj
- 1 evőkanál olaj
Elkészítése:
A lisztet a porcukorral, a darált dióval, a vaníliás cukorral, a sóval, a fahéjjal és a citrom héjával elkeverjük, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tojássárgájával és a vajjal. Ha kemény tésztát kapunk, adhatunk hozzá még egy kis vizet. Lisztezett tálba helyezzük, a tetejét megszórjuk liszttel, majd letakarva egy órára a hűtőbe tesszük. Amikor kivesszük, gyors mozdulatokkal átgyúrjuk (hogy a kezünk melegétől ne olvadjon meg a vaj). Belisztezett felületen kb 0,5 cm lappá nyújtjuk, majd egy perecszaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt, lisztel enyhén megszórt tepsibe rakjuk a perecet, majd közepes hőfokon 10-15 perc alatt készre sütjük. Vigyázzunk, ha túlsütjük kemény lesz. Nem szabad pirulnia!
A csokoládét összetörjük és vízgőz fölött a vajjal és az olajjal felolvasztjuk.
Egy villa segítségével belemártogatjuk a pereceket a csokiba, végül pedig rácsra vagy zsírpapírra szedve száradni hagyjuk! Ízlés szerint díszíthetjük!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »