Csokis piskótatekercs recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál víz
- 1 evőkanál étolaj
- 6 evőkanál cukor
- 5 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 lapos evőkanál cukrozatlan kakaópor
Töltelék és máz:
- bármilyen lekvár (én eper lekvárt tettem bele)
- 20 dkg étcsokoládé
- 2 evőkanál étolaj
Elkészítése:
A tojások sárgáját, a vizet, az olajat és cukrot keverjük jó habosra, majd adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport, majd pedig óvatosan, apránként adagolva, keverjük hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjéket.
A tésztát sütőpapírral bélelt, nagy gáztepsibe símitsuk el (mert a tekercshez vékonynak kell lennie a piskótának), majd előmelegített sütőben, 175 fokon megsütjük. Kb negyed óra alatt kész is lesz.
A sütőpapírt eltávolítjuk, majd még melegen, egy nedves konyharuha segítségével feltekerjük és így hagyjuk 10-15 percig.
Negyed óra múlva lehet tölteni és feltekerni, illetve csokimázzal bevonni a sütinket.
A mázhoz a csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, hozzáadjuk az olajat, alaposan elkeverjük és a tekercsünkre öntjük. Miután megdermedt a máz, lehet szeletelni a csokis-kakaós piskótatekercsünket.
Jó sütizést mindenkinek!
Tipp:
Én eper lekvárral készítettem, de bármilyen ízzel nagyon finom tud lenni és természetesen bármilyen édes krémmel is passzolni fog! Kísérletezzünk bátran!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »