Csokis-mogyorókrémes piskóta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A piskótához:
- 10 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 ek cukor
- 8 ek finom liszt
- 2 ek kakaópor
- 1 mk szódabikarbóna
A krémhez:
- 30 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 3 kanál kakaópor
- 0,5 ü rumaroma
- 20 dkg mogyorókrém
- 2 kanál kókuszreszelék
Elkészítése:
Az összetevőkből kakaós piskótát sütünk. (Én 27-cm-es tortaformát használtam.) A tésztát hagyjuk kihűlni, majd három lapba vágjuk.
A margarint habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a kakaóport és a rumaromát.
A piskótából két lapot megkenünk a kakaós krémmel. A tetejét a mogyorókrémmel kenjük meg és megszórjuk kókuszreszelékkel.
Felvágás előtt hűtőbe tesszük, legalább egy órára.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »









