Csokis-mogyorókrémes piskóta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
A piskótához:

  • 10 db tojás
  • 10 ek cukor
  • 8 ek finom liszt
  • 2 ek kakaópor
  • 1 mk szódabikarbóna

A krémhez:

  • 30 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 3 kanál kakaópor
  • 0,5 ü rumaroma
  • 20 dkg mogyorókrém
  • 2 kanál kókuszreszelék

Elkészítése:
Az összetevőkből kakaós piskótát sütünk. (Én 27-cm-es tortaformát használtam.) A tésztát hagyjuk kihűlni, majd három lapba vágjuk.

A margarint habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a kakaóport és a rumaromát.

A piskótából két lapot megkenünk a kakaós krémmel. A tetejét a mogyorókrémmel kenjük meg és megszórjuk kókuszreszelékkel.

Felvágás előtt hűtőbe tesszük, legalább egy órára.

Jó étvágyat kívánok hozzá!