Csokis-mogyorókrémes kosárkák recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók kb. 24 db kosárkához:
A tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 15 dkg margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg porcukor
A töltelékhez:
- 10 dkg étcsokoládé
- 15 dkg Nutella
- 10 dkg vaj
- 2 dl habtejszín
Elkészítése:
A tésztához a lisztet keverjük el a porcukorral.
Adjuk hozzá a felkockázott margarint, majd morzsoljuk el vele, adjuk hozzá a tojást, gyúrjuk össze a tésztát.
Ha szükséges, adjunk hozzá 1-2 evőkanál hideg tejet, hogy összeálljon.
Formázzunk gömböt belőle, csomagoljuk folpackba, tegyük minimum 30 percre a hűtőbe.
Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra, a tésztából csináljunk kis golyókat és nyomkodjuk bele az előzőleg jól kivajazott kosárkákba és süssük aranyszínűre kb. 10 perc alatt.
A csokoládét alacsony hőfokon olvasszuk meg a vajjal együtt, keverjük hozzá a mogyorókrémet, ha kihűlt a keverék, adjuk hozzá a kemény habnak felvert tejszínt is.
Töltsük meg a teljesen kihűlt kosárkákat a krémmel, a tetejét szórjuk meg színes cukorral és szilárdulásig tegyük a hűtőbe.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »