Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokis-mogyorókrémes kosárkák recept

Csokis-mogyorókrémes kosárkák
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók kb. 24 db kosárkához:

    A tésztához:

    • 30 dkg finomliszt
    • 15 dkg margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg porcukor

    A töltelékhez:

    • 10 dkg étcsokoládé
    • 15 dkg Nutella
    • 10 dkg vaj
    • 2 dl habtejszín

    Elkészítése:

    A tésztához a lisztet keverjük el a porcukorral.

    Adjuk hozzá a felkockázott margarint, majd morzsoljuk el vele, adjuk hozzá a tojást, gyúrjuk össze a tésztát.

    Ha szükséges, adjunk hozzá 1-2 evőkanál hideg tejet, hogy összeálljon.

    Formázzunk gömböt belőle, csomagoljuk folpackba, tegyük minimum 30 percre a hűtőbe.

    Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra, a tésztából csináljunk kis golyókat és nyomkodjuk bele az előzőleg jól kivajazott kosárkákba és süssük aranyszínűre kb. 10 perc alatt.

    A csokoládét alacsony hőfokon olvasszuk meg a vajjal együtt, keverjük hozzá a mogyorókrémet, ha kihűlt a keverék, adjuk hozzá a kemény habnak felvert tejszínt is.

    Töltsük meg a teljesen kihűlt kosárkákat a krémmel, a tetejét szórjuk meg színes cukorral és szilárdulásig tegyük a hűtőbe.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá