Csokis-mogyorókrémes kosárkák recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók kb. 24 db kosárkához:
A tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 15 dkg margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg porcukor
A töltelékhez:
- 10 dkg étcsokoládé
- 15 dkg Nutella
- 10 dkg vaj
- 2 dl habtejszín
Elkészítése:
A tésztához a lisztet keverjük el a porcukorral.
Adjuk hozzá a felkockázott margarint, majd morzsoljuk el vele, adjuk hozzá a tojást, gyúrjuk össze a tésztát.
Ha szükséges, adjunk hozzá 1-2 evőkanál hideg tejet, hogy összeálljon.
Formázzunk gömböt belőle, csomagoljuk folpackba, tegyük minimum 30 percre a hűtőbe.
Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra, a tésztából csináljunk kis golyókat és nyomkodjuk bele az előzőleg jól kivajazott kosárkákba és süssük aranyszínűre kb. 10 perc alatt.
A csokoládét alacsony hőfokon olvasszuk meg a vajjal együtt, keverjük hozzá a mogyorókrémet, ha kihűlt a keverék, adjuk hozzá a kemény habnak felvert tejszínt is.
Töltsük meg a teljesen kihűlt kosárkákat a krémmel, a tetejét szórjuk meg színes cukorral és szilárdulásig tegyük a hűtőbe.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »