Csokis-mogyorókrémes kosárkák recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók kb. 24 db kosárkához:
A tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 15 dkg margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg porcukor
A töltelékhez:
- 10 dkg étcsokoládé
- 15 dkg Nutella
- 10 dkg vaj
- 2 dl habtejszín
Elkészítése:
A tésztához a lisztet keverjük el a porcukorral.
Adjuk hozzá a felkockázott margarint, majd morzsoljuk el vele, adjuk hozzá a tojást, gyúrjuk össze a tésztát.
Ha szükséges, adjunk hozzá 1-2 evőkanál hideg tejet, hogy összeálljon.
Formázzunk gömböt belőle, csomagoljuk folpackba, tegyük minimum 30 percre a hűtőbe.
Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra, a tésztából csináljunk kis golyókat és nyomkodjuk bele az előzőleg jól kivajazott kosárkákba és süssük aranyszínűre kb. 10 perc alatt.
A csokoládét alacsony hőfokon olvasszuk meg a vajjal együtt, keverjük hozzá a mogyorókrémet, ha kihűlt a keverék, adjuk hozzá a kemény habnak felvert tejszínt is.
Töltsük meg a teljesen kihűlt kosárkákat a krémmel, a tetejét szórjuk meg színes cukorral és szilárdulásig tegyük a hűtőbe.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »










