Csokis-mogyorókrémes kosárkák

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Csokis-mogyorókrémes kosárkák

Hozzávalók kb. 24 db kosárkához:

A tésztához:

  • 30 dkg finomliszt
  • 15 dkg margarin
  • 1 tojás
  • 10 dkg porcukor

A töltelékhez:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 15 dkg Nutella
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl habtejszín

Elkészítése:

A tésztához a lisztet keverjük el a porcukorral.

Adjuk hozzá a felkockázott margarint, majd morzsoljuk el vele, adjuk hozzá a tojást, gyúrjuk össze a tésztát.

Ha szükséges, adjunk hozzá 1-2 evőkanál hideg tejet, hogy összeálljon.

Formázzunk gömböt belőle, csomagoljuk folpackba, tegyük minimum 30 percre a hűtőbe.

Melegítsük elő a sütőt 200 °C-ra, a tésztából csináljunk kis golyókat és nyomkodjuk bele az előzőleg jól kivajazott kosárkákba és süssük aranyszínűre kb. 10 perc alatt.

A csokoládét alacsony hőfokon olvasszuk meg a vajjal együtt, keverjük hozzá a mogyorókrémet, ha kihűlt a keverék, adjuk hozzá a kemény habnak felvert tejszínt is.

Töltsük meg a teljesen kihűlt kosárkákat a krémmel, a tetejét szórjuk meg színes cukorral és szilárdulásig tegyük a hűtőbe.