Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokis márványos meggyes recept

Csokis márványos meggyes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg liszt
    • 2,5 dl tej
    • 1 cs sütőpor
    • 16 dkg cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 10 dkg margarin
    • 1 üveg meggy
    • 2 ek kakaó
    • 2 ek kókuszreszelék
    • 1 csipet só

    Csokis bevonat:

    • 4 ek forró kávé
    • 2 ek kakaópor
    • 1 bögre porcukor
    • 3-4 ek olvasztott vaj

    Díszítés:

    • kókuszreszelék

    Elkészítése:

    A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük, majd belekeverjük a puha margarint, a lisztet, a sütőport, a sót és a tejet. Kidolgozzuk, majd kétfelé osztjuk, és az egyik felébe belekeverjük a kakaót, a másik felébe a kókuszreszeléket.

    Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük a kókuszos tésztát, majd a kakaós részt teáskanállal beleszórjuk. A kétféle
    tésztát egy villa segítségével márványozzuk. A tetejére szórjuk a lecsöpögtetett meggyet és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.

    Közben elkészítjük a csokis bevonatot. A forró kávéban elkeverjük a kakaóport és a porcukrot, hozzáadjuk az olvasztott vajat, simára keverjük, majd a langyos sütemény tetejére simítjuk. Mikor a bevonat már nem folyik, meghintjük kókuszreszelékkel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá