Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokis madeleine recept

Csokis madeleine
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 14 dkg liszt
    • 9 dkg cukor
    • 4 dkg kakaópor
    • 1 ek méz
    • 1 narancs reszelt héja
    • kevés rum
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kk szódabikarbóna
    • 1 késhegynyi őrölt csillagánizs
    • 14 dkg puha margarin
    • 4 dkg olvasztott 70%-75%-os étcsoki

    A bevonat

    • 10 dkg torta bevonó fehér és étcsoki

    Elkészítése:

    A hozzávalók anyagait géppel kidolgozzuk, majd a vajjal kikent, liszttel enyhén beszórt formákba belekanalazzuk, és vizes spatulával végighúzzuk a tetejét, hogy egyenletes legyen.

    Előmelegített sütőben 190 fokon, 10-15 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, a formákból kiborítjuk, és tortabevonóba mártjuk őket, kinek tetszése szerint.

    Ebből a mennyiségből kb. 30 db süti lett.

    Jól záródó fémdobozban sokáig eltartható.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá