Csokis madeleine recept

Hozzávalók:
- 14 dkg liszt
- 9 dkg cukor
- 4 dkg kakaópor
- 1 ek méz
- 1 narancs reszelt héja
- kevés rum
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 kk szódabikarbóna
- 1 késhegynyi őrölt csillagánizs
- 14 dkg puha margarin
- 4 dkg olvasztott 70%-75%-os étcsoki
A bevonat
- 10 dkg torta bevonó fehér és étcsoki
Elkészítése:
A hozzávalók anyagait géppel kidolgozzuk, majd a vajjal kikent, liszttel enyhén beszórt formákba belekanalazzuk, és vizes spatulával végighúzzuk a tetejét, hogy egyenletes legyen.
Előmelegített sütőben 190 fokon, 10-15 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, a formákból kiborítjuk, és tortabevonóba mártjuk őket, kinek tetszése szerint.
Ebből a mennyiségből kb. 30 db süti lett.
Jól záródó fémdobozban sokáig eltartható.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »