Csokis-gyömbéres keksz recept
Ők is elkészítették
Keksz rajongók ezt szeretni fogjátok! Ropogós, tölthető, egy igazi túlélő csomagba is remek választás, pl utazáskor, kiránduláskor. Az iskolai uzsonna csomagban pedig tuti meglepetés!
Hozzávalók kb 34 daabhoz:
- 10 ek liszt
- 8 csapott ek (Holland) kakaópor(cukrozatlan)
- 20 dkg margarin
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 20 dkg porcukor
- csipet só
- 2 csapott kk sütőpor
- 2 kk gyömbérpor (friss gyömbér a legtutibb)
- csipet só
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A hozzávalókból jól formázható,selymes tésztát gyúrunk.
3-4 mm vékonyra nyújtjuk a tésztát és tetszőleges formákat szúrunk ki belőle. 6 cm átmérőjű kiszúróval dolgoztam.
Sütőpapíros tepsire sorakoztatva, 6-8 perc alatt kisütjük.
Azonnal fogyasztható ropogós keksz, de akár zárható dobozba téve, több hétig is eláll, persze, csak ha jól eldugod!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »

