Csokis-gesztenyés vaníliás szelet recept

Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához:
- 20 dkg jó minőségű étcsokoládé olvasztva
- 20 dkg vaj
- 2 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 20 dkg porcukor
- 1 vaníliás cukor
- 20 ml rumaroma
- 10 dkg finomliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 2 dl habtejszín
A gesztenyekrémhez:
- 40 dkg gesztenyemassza
- 2 dl habtejszín
- 10 dkg porcukor
- 20 ml rumaroma
A vaníliás krémhez:
- 4 dl hideg tej
- 1 csomag főzés nélküli vaníliás krémpor
A tetejére:
- 1 ek. csokoládé forgács
Elkészítése:
A vajat ,tojásokkal, a cukrokkal jó habosra keverjük elektromos keverőgéppel (Kb 10 perc ), majd hozzá adjuk a az olvasztott, nem meleg csokoládét, a tejszínt és sütőporral elkevert lisztet is.
20×30 cm-es tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral. A tészta masszát bele öntjük. Eléggé folyékony lesz, de ne féljünk tőle. Körülbelül 40 percig sütjük 180 fokon, a vége felé tűpróbával ellenőrizzük. Amikor már megszilárdult, de még nem sült készre letakarjuk alufóliával.
A gesztenyés krém készítése:
A gesztenye masszát krumplinyomón áttörjük, majd a folyékony tejszínnel, a cukorral és a rumaromával habosra keverjük.
A vaníliás krém készítése:
A krémport hideg tejbe szórjuk, majd kézi habverővel addig keverjük, amíg be nem sűrűsödik. (kb 2 perc).
A megsült tésztáról lehúzzuk a sütőpapírt, majd megvárjuk amíg kihűlt. Először a gesztenyés krémet kenjük rá, majd a vaníliásat. A tetejére csokiforgácsot és kandírozott gyümölcsdarabokat teszünk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »