Csokis-diós keksz recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 15 dkg margarin
- 20 dkg kristálycukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 18 dkg liszt
- 1 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 tk sütőpor
- 1/4 tk só
- 10 dkg durvára vágott dió
- 15 dkg kicsi kockára vágott étcsokoládé
Tetejére:
- tortabevonó csokoládéból 2-3 kocka
- egy kevés margarin
Elkészítése:
A margarint megolvasztjuk és robotgéppel elkeverjük a cukorra, majd hozzáadjuk a tojást, a lisztet, sót és sütőport is jól eldolgozzuk benne. Ha túl sűrű lenne a tészta, adhatunk hozzá egy kevés tejet. A robotgépet már félre tehetjük. Utoljára adjuk a masszához a durvára vágott diót és a kockára csokoládét. Fakanállal összekeverjük. Teáskanállal halmokat rakunk a sütőpapírral kibélelt tesibe, egymástól nagy távolságra, mert megnőnek. Előmelegített sütőben ( kb 170 fokon ) 12-14 percig sütjük.
Miután megsültek a sütik félre rakjuk őket és hagyjuk hűlni. Addig vízgőz felett megolvaszthatjuk a margarint és a tortabevonó csokoládét. Miután ez megvolt meglocsoljuk vele a süteményeket. kb 20 perc dermedési idő kell a csokinak, és már falhatjuk is! Jó étvágyat hozzá !