Csokis-diós keksz recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 15 dkg margarin
- 20 dkg kristálycukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 18 dkg liszt
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 tk sütőpor
- 1/4 tk só
- 10 dkg durvára vágott dió
- 15 dkg kicsi kockára vágott étcsokoládé
Tetejére:
- tortabevonó csokoládéból 2-3 kocka
- egy kevés margarin
Elkészítése:
A margarint megolvasztjuk és robotgéppel elkeverjük a cukorra, majd hozzáadjuk a tojást, a lisztet, sót és sütőport is jól eldolgozzuk benne. Ha túl sűrű lenne a tészta, adhatunk hozzá egy kevés tejet. A robotgépet már félre tehetjük. Utoljára adjuk a masszához a durvára vágott diót és a kockára csokoládét. Fakanállal összekeverjük. Teáskanállal halmokat rakunk a sütőpapírral kibélelt tesibe, egymástól nagy távolságra, mert megnőnek. Előmelegített sütőben ( kb 170 fokon ) 12-14 percig sütjük.
Miután megsültek a sütik félre rakjuk őket és hagyjuk hűlni. Addig vízgőz felett megolvaszthatjuk a margarint és a tortabevonó csokoládét. Miután ez megvolt meglocsoljuk vele a süteményeket. kb 20 perc dermedési idő kell a csokinak, és már falhatjuk is! Jó étvágyat hozzá !
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »