Csokis-diós keksz recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 15 dkg margarin
- 20 dkg kristálycukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 18 dkg liszt
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1/2 tk sütőpor
- 1/4 tk só
- 10 dkg durvára vágott dió
- 15 dkg kicsi kockára vágott étcsokoládé
Tetejére:
- tortabevonó csokoládéból 2-3 kocka
- egy kevés margarin
Elkészítése:
A margarint megolvasztjuk és robotgéppel elkeverjük a cukorra, majd hozzáadjuk a tojást, a lisztet, sót és sütőport is jól eldolgozzuk benne. Ha túl sűrű lenne a tészta, adhatunk hozzá egy kevés tejet. A robotgépet már félre tehetjük. Utoljára adjuk a masszához a durvára vágott diót és a kockára csokoládét. Fakanállal összekeverjük. Teáskanállal halmokat rakunk a sütőpapírral kibélelt tesibe, egymástól nagy távolságra, mert megnőnek. Előmelegített sütőben ( kb 170 fokon ) 12-14 percig sütjük.
Miután megsültek a sütik félre rakjuk őket és hagyjuk hűlni. Addig vízgőz felett megolvaszthatjuk a margarint és a tortabevonó csokoládét. Miután ez megvolt meglocsoljuk vele a süteményeket. kb 20 perc dermedési idő kell a csokinak, és már falhatjuk is! Jó étvágyat hozzá !
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »