Csokis-diós keksz

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 15 dkg margarin
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 18 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 1/2 tk sütőpor
  • 1/4 tk só
  • 10 dkg durvára vágott dió
  • 15 dkg kicsi kockára vágott étcsokoládé

Tetejére:

  • tortabevonó csokoládéból 2-3 kocka
  • egy kevés margarin

Elkészítése:
A margarint megolvasztjuk és robotgéppel elkeverjük a cukorra, majd hozzáadjuk a tojást, a lisztet, sót és sütőport is jól eldolgozzuk benne. Ha túl sűrű lenne a tészta, adhatunk hozzá egy kevés tejet. A robotgépet már félre tehetjük. Utoljára adjuk a masszához a durvára vágott diót és a kockára csokoládét. Fakanállal összekeverjük. Teáskanállal halmokat rakunk a sütőpapírral kibélelt tesibe, egymástól nagy távolságra, mert megnőnek. Előmelegített sütőben ( kb 170 fokon ) 12-14 percig sütjük.

Miután megsültek a sütik félre rakjuk őket és hagyjuk hűlni. Addig vízgőz felett megolvaszthatjuk a margarint és a tortabevonó csokoládét. Miután ez megvolt meglocsoljuk vele a süteményeket. kb 20 perc dermedési idő kell a csokinak, és már falhatjuk is! Jó étvágyat hozzá !