Csokis-diós csoda recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 cs sütőpór
- 2 ek tej
- 10 dkg lekvár (barack, szilva)
Diós réteg:
- 20 dkg darált dió
- 20 dkg porcukor
- 10 dkg liszt
- 1 cs sütőpór
- 10 dkg vaj
- 2 dl tej
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje habbá verve
Máz:
- 20 dkg porcukor
- 2 dkg kakópor
- 2 ek olaj
- 3 ek forró viz
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk és minimum fél órát hideg helyen pihentetjük.
Utána kivajazott, kilisztezett, kissebb tepsibe tesszük, megszurkáljuk villával és megkenjük a lekvárral.
A szobahőmérsékletű vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a darált diót, a sütőporral elkevert lisztet, a tejet, a legvégén pedig a tojásfehérje kemény habját.
Ezt elteritjük a lekvárral megkent tésztán és a két réteget együtt kb 50 perc alatt közepes tűznél megsütjük (tűpróbát végezzünk!).
A porcukrot a kakaóporral elkeverjük, hozzáadjuk az olajat és a forró vizet. Ezután alaposan eldolgozzuk, hogy ne maradjon csomós a massza, majd rákenjük a kihűlt tésztára.
A máz deremdése után ízlés szerint felszeleteljük és tálaljuk.
A csokis-diós csoda kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 45 g
Zsír: 20 g