Csokis-diós csoda

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Csokis-diós csoda

Hozzávalók:
Tészta:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 1 cs sütőpór
  • 2 ek tej
  • 10 dkg lekvár (barack, szilva)

Diós réteg:

  • 20 dkg darált dió
  • 20 dkg porcukor
  • 10 dkg liszt
  • 1 cs sütőpór
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl tej
  • 2 tojás fehérje habbá verve

Máz:

  • 20 dkg porcukor
  • 2 dkg kakópor
  • 2 ek olaj
  • 3 ek forró viz

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk és minimum fél órát hideg helyen pihentetjük.

Utána kivajazott, kilisztezett, kissebb tepsibe tesszük, megszurkáljuk villával és megkenjük a lekvárral.

A szobahőmérsékletű vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a darált diót, a sütőporral elkevert lisztet, a tejet, a legvégén pedig a tojásfehérje kemény habját.

Ezt elteritjük a lekvárral megkent tésztán és a két réteget együtt kb 50 perc alatt közepes tűznél megsütjük (tűpróbát végezzünk!).

A porcukrot a kakaóporral elkeverjük, hozzáadjuk az olajat és a forró vizet. Ezután alaposan eldolgozzuk, hogy ne maradjon csomós a massza, majd rákenjük a kihűlt tésztára.

A máz deremdése után ízlés szerint felszeleteljük és tálaljuk.