Hozzávalók:
Tészta:
Diós réteg:
Máz:
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk és minimum fél órát hideg helyen pihentetjük.
Utána kivajazott, kilisztezett, kissebb tepsibe tesszük, megszurkáljuk villával és megkenjük a lekvárral.
A szobahőmérsékletű vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a darált diót, a sütőporral elkevert lisztet, a tejet, a legvégén pedig a tojásfehérje kemény habját.
Ezt elteritjük a lekvárral megkent tésztán és a két réteget együtt kb 50 perc alatt közepes tűznél megsütjük (tűpróbát végezzünk!).
A porcukrot a kakaóporral elkeverjük, hozzáadjuk az olajat és a forró vizet. Ezután alaposan eldolgozzuk, hogy ne maradjon csomós a massza, majd rákenjük a kihűlt tésztára.
A máz deremdése után ízlés szerint felszeleteljük és tálaljuk.