Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokis brownie recept

Csokis brownie
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 15 dkg darált mandula
    • 13 dkg vaj
    • 10 dkg étcsoki-bevonat
    • 10 dkg kristálycukor
    • 6 dkg vaníliás cukor
    • 25 g finomliszt
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 1 csipet só
    • 1 csipet sütőpor

    A mázhoz

    • 8 dkg langyos, olvasztott tejcsokoládé bevonat
    • 8 dkg langyos, olvasztott vaj

    A díszítéshez

    • 2 ek durvára vágott pisztácia
    • 1 ek barna szórócukor

    Elkészítése:

    A vajat a sóval és a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásssárgákat, és összekeverjük az olvasztott csokoládéval, amit előtte gőz felett felolvasztottunk. A lisztet összedolgozzuk a mandulával és a sütőporral, majd a masszához adagoljuk.

    A tojásfehérjéket a kristálycukorral kemény habbá verjük, és óvatosan a tésztához keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és sütőben, 170 fokon, kb. 50 percig sütjük.

    A süteményt hagyjuk kihűlni, majd kis téglalapokra, felvágjuk, és rácsra tesszük. A tejcsokoládé-bevonatot összekeverjük a vajjal, és bevonjuk vele a süteményeket. A végén megszórjuk pisztáciával (vagy pirított manduladarabokkal) és barna szórócukorral.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá