Csokis brownie recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 15 dkg darált mandula
- 13 dkg vaj
- 10 dkg étcsoki-bevonat
- 10 dkg kristálycukor
- 6 dkg vaníliás cukor
- 25 g finomliszt
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 1 csipet só
- 1 csipet sütőpor
A mázhoz
- 8 dkg langyos, olvasztott tejcsokoládé bevonat
- 8 dkg langyos, olvasztott vaj
A díszítéshez
- 2 ek durvára vágott pisztácia
- 1 ek barna szórócukor
Elkészítése:
A vajat a sóval és a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásssárgákat, és összekeverjük az olvasztott csokoládéval, amit előtte gőz felett felolvasztottunk. A lisztet összedolgozzuk a mandulával és a sütőporral, majd a masszához adagoljuk.
A tojásfehérjéket a kristálycukorral kemény habbá verjük, és óvatosan a tésztához keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és sütőben, 170 fokon, kb. 50 percig sütjük.
A süteményt hagyjuk kihűlni, majd kis téglalapokra, felvágjuk, és rácsra tesszük. A tejcsokoládé-bevonatot összekeverjük a vajjal, és bevonjuk vele a süteményeket. A végén megszórjuk pisztáciával (vagy pirított manduladarabokkal) és barna szórócukorral.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.