Csokis brownie recept

Hozzávalók:
- 15 dkg darált mandula
- 13 dkg vaj
- 10 dkg étcsoki-bevonat
- 10 dkg kristálycukor
- 6 dkg vaníliás cukor
- 25 g finomliszt
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 1 csipet só
- 1 csipet sütőpor
A mázhoz
- 8 dkg langyos, olvasztott tejcsokoládé bevonat
- 8 dkg langyos, olvasztott vaj
A díszítéshez
- 2 ek durvára vágott pisztácia
- 1 ek barna szórócukor
Elkészítése:
A vajat a sóval és a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásssárgákat, és összekeverjük az olvasztott csokoládéval, amit előtte gőz felett felolvasztottunk. A lisztet összedolgozzuk a mandulával és a sütőporral, majd a masszához adagoljuk.
A tojásfehérjéket a kristálycukorral kemény habbá verjük, és óvatosan a tésztához keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és sütőben, 170 fokon, kb. 50 percig sütjük.
A süteményt hagyjuk kihűlni, majd kis téglalapokra, felvágjuk, és rácsra tesszük. A tejcsokoládé-bevonatot összekeverjük a vajjal, és bevonjuk vele a süteményeket. A végén megszórjuk pisztáciával (vagy pirított manduladarabokkal) és barna szórócukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »