Csokis brownie

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 15 dkg darált mandula
  • 13 dkg vaj
  • 10 dkg étcsoki-bevonat
  • 10 dkg kristálycukor
  • 6 dkg vaníliás cukor
  • 25 g finomliszt
  • 6 tojássárgája
  • 6 tojásfehérje
  • 1 csipet só
  • 1 csipet sütőpor

A mázhoz

  • 8 dkg langyos, olvasztott tejcsokoládé bevonat
  • 8 dkg langyos, olvasztott vaj

A díszítéshez

  • 2 ek durvára vágott pisztácia
  • 1 ek barna szórócukor

Elkészítése:

A vajat a sóval és a vaníliás cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásssárgákat, és összekeverjük az olvasztott csokoládéval, amit előtte gőz felett felolvasztottunk. A lisztet összedolgozzuk a mandulával és a sütőporral, majd a masszához adagoljuk.

A tojásfehérjéket a kristálycukorral kemény habbá verjük, és óvatosan a tésztához keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és sütőben, 170 fokon, kb. 50 percig sütjük.

A süteményt hagyjuk kihűlni, majd kis téglalapokra, felvágjuk, és rácsra tesszük. A tejcsokoládé-bevonatot összekeverjük a vajjal, és bevonjuk vele a süteményeket. A végén megszórjuk pisztáciával (vagy pirított manduladarabokkal) és barna szórócukorral.