Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokis-almás-diós őzgerinc recept

Csokis-almás-diós őzgerinc
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg porcukor
    • 2 ek kakaópor
    • 2 alma
    • 3 ek búzadara
    • 8 dkg darált dió
    • csipet só
    • 10 dkg étcsoki
    • 5 dkg vaj
    • dió és mandula a díszítéshez

    Elkészítése:

    A sütőt melegítsük elő 160 fokra.

    A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk. A sárgáját kihabosítjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a kakaóport, a darált diót, a meghámozott és lereszelt almát és a grízt.

    Fakanállal óvatosan beleforgatjuk a felvert fehérjehabot.

    Vajjal kikent, liszttel beszórt őzgerincformába öntjük a tésztát és a forró sütőbe téve kb. 1 óra alatt megsütjük.

    A csokit a vajjal gőz felett megolvasztjuk (vagy mikróban, alacsony fokozaton).

    A megsült tésztát hagyjuk picit hűlni a formában, majd borítsuk rá. Ha teljesen kihűlt, öntsük le a csokival, szórjuk meg durvára darabolt dióval és mandulával.

    Hagyjuk, hogy a máz megkössön rajta, majd szeletelve kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá