Csokis-almás-diós őzgerinc recept

Hozzávalók:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg porcukor
- 2 ek kakaópor
- 2 alma
- 3 ek búzadara
- 8 dkg darált dió
- csipet só
- 10 dkg étcsoki
- 5 dkg vaj
- dió és mandula a díszítéshez
Elkészítése:
A sütőt melegítsük elő 160 fokra.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk. A sárgáját kihabosítjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a kakaóport, a darált diót, a meghámozott és lereszelt almát és a grízt.
Fakanállal óvatosan beleforgatjuk a felvert fehérjehabot.
Vajjal kikent, liszttel beszórt őzgerincformába öntjük a tésztát és a forró sütőbe téve kb. 1 óra alatt megsütjük.
A csokit a vajjal gőz felett megolvasztjuk (vagy mikróban, alacsony fokozaton).
A megsült tésztát hagyjuk picit hűlni a formában, majd borítsuk rá. Ha teljesen kihűlt, öntsük le a csokival, szórjuk meg durvára darabolt dióval és mandulával.
Hagyjuk, hogy a máz megkössön rajta, majd szeletelve kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »