Csokis-almás-diós őzgerinc recept

Hozzávalók:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg porcukor
- 2 ek kakaópor
- 2 alma
- 3 ek búzadara
- 8 dkg darált dió
- csipet só
- 10 dkg étcsoki
- 5 dkg vaj
- dió és mandula a díszítéshez
Elkészítése:
A sütőt melegítsük elő 160 fokra.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk. A sárgáját kihabosítjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a kakaóport, a darált diót, a meghámozott és lereszelt almát és a grízt.
Fakanállal óvatosan beleforgatjuk a felvert fehérjehabot.
Vajjal kikent, liszttel beszórt őzgerincformába öntjük a tésztát és a forró sütőbe téve kb. 1 óra alatt megsütjük.
A csokit a vajjal gőz felett megolvasztjuk (vagy mikróban, alacsony fokozaton).
A megsült tésztát hagyjuk picit hűlni a formában, majd borítsuk rá. Ha teljesen kihűlt, öntsük le a csokival, szórjuk meg durvára darabolt dióval és mandulával.
Hagyjuk, hogy a máz megkössön rajta, majd szeletelve kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »