Csokis-almás-diós őzgerinc

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 2 ek kakaópor
  • 2 alma
  • 3 ek búzadara
  • 8 dkg darált dió
  • csipet só
  • 10 dkg étcsoki
  • 5 dkg vaj
  • dió és mandula a díszítéshez

Elkészítése:

A sütőt melegítsük elő 160 fokra.

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk. A sárgáját kihabosítjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a kakaóport, a darált diót, a meghámozott és lereszelt almát és a grízt.

Fakanállal óvatosan beleforgatjuk a felvert fehérjehabot.

Vajjal kikent, liszttel beszórt őzgerincformába öntjük a tésztát és a forró sütőbe téve kb. 1 óra alatt megsütjük.

A csokit a vajjal gőz felett megolvasztjuk (vagy mikróban, alacsony fokozaton).

A megsült tésztát hagyjuk picit hűlni a formában, majd borítsuk rá. Ha teljesen kihűlt, öntsük le a csokival, szórjuk meg durvára darabolt dióval és mandulával.

Hagyjuk, hogy a máz megkössön rajta, majd szeletelve kínáljuk.