Csodacsillag recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 22 dkg porcukor
- csipet só
- 1 evőkanál rum
- 32 dkg liszt
- 8 dkg finomra darált mandula
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 mandulaízű sütőaroma
- 5 dkg margarin
A töltelékhez:
- 20 dkg marcipánmassza
- 1 narancs
- 10 dkg savanykás lekvár
A tetejére:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 1 kiskanál citromlé
- porcukor
- kandírozott narancshéj
Elkészítése: Elkészítés
A tésztához valókat gyúrd össze, majd fóliába csomagolva fél órán át hűvös helyen pihentesd. Ezután lisztezett deszkán nyújtsd kb. 2 mm vastagra és szúrj ki belőle csillagokat. Fektesd sütőpapírral bélelt tepsibe és előmelegített sütőben, 180 fokon 5-6 perc alatt süsd meg! A marcipánmasszát a narancs lereszelt héjával és kevés narancslével ízesítsd, majd jól gyúrd össze.
Porcukorral meghintett deszkán nyújtsd kb. 3 mm vastagra és a csillagkiszúróval éppen feleannyi csillagot készíts belőle, mint ahány tésztacsillag van.
Állítsd össze a süteményeket: egy tésztacsillagra kenj egy kis lekvárt, helyezz rá egy marcipáncsillagot, erre megint egy pici lekvárt és egy tésztacsillagot tegyél.
A tojások fehérjéjét a citromlével és a porcukorral keverd sűrű masszává, majd kend a csillagok tetejére.
Apróra vágott, cukrozott narancshéjat szórj rá és hagyd szikkadni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »