Csodacsillag recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 22 dkg porcukor
- csipet só
- 1 evőkanál rum
- 32 dkg liszt
- 8 dkg finomra darált mandula
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 mandulaízű sütőaroma
- 5 dkg margarin
A töltelékhez:
- 20 dkg marcipánmassza
- 1 narancs
- 10 dkg savanykás lekvár
A tetejére:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 1 kiskanál citromlé
- porcukor
- kandírozott narancshéj
Elkészítése: Elkészítés
A tésztához valókat gyúrd össze, majd fóliába csomagolva fél órán át hűvös helyen pihentesd. Ezután lisztezett deszkán nyújtsd kb. 2 mm vastagra és szúrj ki belőle csillagokat. Fektesd sütőpapírral bélelt tepsibe és előmelegített sütőben, 180 fokon 5-6 perc alatt süsd meg! A marcipánmasszát a narancs lereszelt héjával és kevés narancslével ízesítsd, majd jól gyúrd össze.
Porcukorral meghintett deszkán nyújtsd kb. 3 mm vastagra és a csillagkiszúróval éppen feleannyi csillagot készíts belőle, mint ahány tésztacsillag van.
Állítsd össze a süteményeket: egy tésztacsillagra kenj egy kis lekvárt, helyezz rá egy marcipáncsillagot, erre megint egy pici lekvárt és egy tésztacsillagot tegyél.
A tojások fehérjéjét a citromlével és a porcukorral keverd sűrű masszává, majd kend a csillagok tetejére.
Apróra vágott, cukrozott narancshéjat szórj rá és hagyd szikkadni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »

