Csodacsillag

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Csodacsillag

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 22 dkg porcukor
  • csipet só
  • 1 evőkanál rum
  • 32 dkg liszt
  • 8 dkg finomra darált mandula
  • 2 tojás
  • 1 mandulaízű sütőaroma
  • 5 dkg margarin

A töltelékhez:

  • 20 dkg marcipánmassza
  • 1 narancs
  • 10 dkg savanykás lekvár

A tetejére:

  • 2 tojásfehérje
  • 1 kiskanál citromlé
  • porcukor
  • kandírozott narancshéj

Elkészítése: Elkészítés

A tésztához valókat gyúrd össze, majd fóliába csomagolva fél órán át hűvös helyen pihentesd. Ezután lisztezett deszkán nyújtsd kb. 2 mm vastagra és szúrj ki belőle csillagokat. Fektesd sütőpapírral bélelt tepsibe és előmelegített sütőben, 180 fokon 5-6 perc alatt süsd meg! A marcipánmasszát a narancs lereszelt héjával és kevés narancslével ízesítsd, majd jól gyúrd össze.
Porcukorral meghintett deszkán nyújtsd kb. 3 mm vastagra és a csillagkiszúróval éppen feleannyi csillagot készíts belőle, mint ahány tésztacsillag van.

Állítsd össze a süteményeket: egy tésztacsillagra kenj egy kis lekvárt, helyezz rá egy marcipáncsillagot, erre megint egy pici lekvárt és egy tésztacsillagot tegyél.
A tojások fehérjéjét a citromlével és a porcukorral keverd sűrű masszává, majd kend a csillagok tetejére.
Apróra vágott, cukrozott narancshéjat szórj rá és hagyd szikkadni.