Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csoda diós-mákos recept

Csoda diós-mákos
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 25 dkg margarin
    • 175 g tejföl
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 ek porcukor
    • 2 ek ecet
    • pici só

    Tészta kenéséhez:

    • 10 dkg olvasztott margarin

    Töltelékhez:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 12 dkg darált dió
    • 12 dkg darált mák
    • 25 dkg porcukor

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 4 cipóra osztjuk. Téglalap alakúra nyújtjuk. Minden lapot egyenként olvasztott langyos margarinnal lekenünk és feltekerjük, mint a bejglit. Folpacba csomagoljuk a rudakat és egy éjszakán át hagyjuk pihenni a hűtőben.

    Másnap enyhén lisztezett munkalapon, mindegyik rudat 10 darabba szeljük és téglalap alakúra sodorjuk.
    A töltelékhez a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük ,megfelezzük, felébe diót, másik részébe mákot keverünk.

    A tészta alsó felére kenünk a töltelékből, felcsavarjuk, de nem szorosan, mert akkor kirepedhet. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk és 180 fokon világosra sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá