Csirkesült-borsósalátával recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- két egész csirkemell ( 1300 gramm)
- zöld fűszer ízles szerint lestyán, kakukkfű, petrezselyem zöld, zsálya
- házi ételízeső egy teáskanálnyi
- frissen őrölt bors
- egy teáskanál olíva olaj
- két db alma
- 60-70 dkg durva só a sütéshez
Saláta hozzávalói:
- 30 dkg mirelit borsó (nyáron friss)
- 1 kis doboz joghurt(1,5 dl)
- 1 teáskanál mustár
- 2 tk. olívaolaj
- csokor zöld fűszer: kapor és petrezselyemzöld
- só, frissen őrölt bors
Elkészítése:
A csirkemellet megtisztítjuk,megmossuk, majd papírtörlőn leitatjuk a vizet róla.
A sütőt bekapcsoljuk.
Bedörzsöljük a házi ételízesítővel és a frissen őrölt borssal, bekenjük az olívával.
Almát felszeljük, a zöld fűszereket megmossuk.
Egy serpenyőbe tesszük a durva sót, majd rászórjuk a zöld fűszereket, az alma szeleteket (én az egyik mell bőre alá is dugtam alma szeletet), majd ráfektetjük a csirkét.
180 fokos sütőbe tesszük, alsó felső sütésre én egy félóráig alufóliával leborítottam,majd levettem róla, további 30-35 percig sült, majd megfordítottam .
A másik oldalát is 30-40 percig sütjük. Ha nem elég piros érdemes a légkeveréses fokozatra kapcsolni a sütőt,addig sütjük ameddig szép színt kap. (természetesen a sütési idő függ a csirke nagyságától).
Vigyázzunk amikor megfordítjuk maradjanak alul a zöld fűszernövények, mert azok könnyen megégnek.
Bármilyen salátával, krumplipürével, párolt zöldséggel nagyon finom, a bőre olyan vékony lesz, mint a cigarettapapír.
Közben elkészítjük a salátát:
A borsót lobogó vízbe tesszük, melybe előzőleg csipet sót teszünk. Csak 2-3 percig főzzük, majd leszűrjük.
A joghurtot egy tálba tesszük, hozzáadjuk a mustárt, az olívaolajat, ízesítjük sóval borssal.
Összevágjuk a zöld fűszernövényeket.
Belekeverjük a joghurtos mártásba, majd beleöntjük a kihűlt borsót.
Összekeverjük. Felszeleteljük a csirkemellet és máris kínálhatjuk.
Jó étvágyat kívánok!