Csíkos szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg kristálycukor
- 8 ek forró víz
- 20 dkg liszt
- 1/2 cs sütőpor
Kakaós töltelékhez:
- 12 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 2 dkg kakópor
- 10 dkg darált keksz
- 5 dl tej
- 20 ml rum
Kókuszos krémhez:
- 20 dkg kókuszreszelék
- 1 dl tej
- 12 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
Díszítéshez:
- 5 dkg csokoládé
Lapok kenéséhez:
- bármilyen ízű lekvár
Elkészítése:
Tojásokat szétválasztjuk. Sárgájukat felverjük a kristálycukorral és a forró vízzel,majd óvatosan beleforgatjuk a fehérjékből felvert habot. A sütőport és a lisztet szintén a masszához keverjük.Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntjük és 20 perc alatt 161 fokon megsütjük. Amikor elkészült kihűtjük, tepsiből kivesszük és keresztbe ketté vágjuk.
A kakaós töltelékhez habosra keverjük a vajat a porcukorral majd hozzá adjuk a kakaóport. A darált kekszet leöntjük a tejjel,hozzáadjuk a kakaós masszát és a rumot. A kettévágott tészta egyik lapját megkenjük lekvárral arra rákenjük a kakaós masszát erre ismét lekvárt kenünk ,majd rátesszük a tészta másik felét. A kókuszos krémhez felfőzzük a kókuszreszeléket a tejjel. Puha vajat habosra keverjük a porcukorral majd hozzáadjuk a kókuszos keverékhez.
Ezt a krémet elkenjük a sütemény tetején majd 2 óra hosszára hűtőbe tesszük. Tetejét csokoládé reszelékkel díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »