Csíkos szelet recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 15 dkg kristálycukor
- 8 ek forró víz
- 20 dkg liszt
- 1/2 cs sütőpor
Kakaós töltelékhez:
- 12 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 2 dkg kakópor
- 10 dkg darált keksz
- 5 dl tej
- 20 ml rum
Kókuszos krémhez:
- 20 dkg kókuszreszelék
- 1 dl tej
- 12 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
Díszítéshez:
- 5 dkg csokoládé
Lapok kenéséhez:
- bármilyen ízű lekvár
Elkészítése:
Tojásokat szétválasztjuk. Sárgájukat felverjük a kristálycukorral és a forró vízzel,majd óvatosan beleforgatjuk a fehérjékből felvert habot. A sütőport és a lisztet szintén a masszához keverjük.Sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntjük és 20 perc alatt 161 fokon megsütjük. Amikor elkészült kihűtjük, tepsiből kivesszük és keresztbe ketté vágjuk.
A kakaós töltelékhez habosra keverjük a vajat a porcukorral majd hozzá adjuk a kakaóport. A darált kekszet leöntjük a tejjel,hozzáadjuk a kakaós masszát és a rumot. A kettévágott tészta egyik lapját megkenjük lekvárral arra rákenjük a kakaós masszát erre ismét lekvárt kenünk ,majd rátesszük a tészta másik felét. A kókuszos krémhez felfőzzük a kókuszreszeléket a tejjel. Puha vajat habosra keverjük a porcukorral majd hozzáadjuk a kókuszos keverékhez.
Ezt a krémet elkenjük a sütemény tetején majd 2 óra hosszára hűtőbe tesszük. Tetejét csokoládé reszelékkel díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »