Csíkos kalács recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Hozzávalók a sütőtökös tésztához:
- 15 dkg liszt
- 2,5 dkg rétes liszt
- 0,7 dkg élesztő
- 0,5 dl tej
- 1 ek cukor
- nagy csipet só
- 1,5 dkg margarin
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája (kicsi)
- 8 dkg sütőtök (előzőleg megsütve)
Hozzávalók a kakaós tésztához:
- 12,5 dkg liszt
- 2,5 dkg rétes liszt
- 0,7 dkg élesztő
- 0,5 dl tej
- 1 ek cukor
- nagy csipet só
- 1,5 dkg margarin
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája (kicsi)
- 1 ek kakaó (cukrozatlan)
Elkészítése:
A tejet langyosítsuk meg, majd keverjünk hozzá egy teáskanál cukrot. Ezután morzsoljuk bele az élesztőt, és futtassuk fel.
A margarint olvasszuk fel, majd amikor már csak éppen langyos, keverjük hozzá a tojássárgáját, és a felfuttatott élesztőt.
Keverjük össze a kétféle lisztet, a csipet sót, és a maradék cukrot. Az előzőleg megsütött és teljesen kihűtött sütőtököt villával alaposan nyomkodjuk össze.
A kenyérsütőgép üstjébe öntsük bele a margarinos-élesztős keveréket, majd először kanalazzuk rá sütőtököt, ezután pedig a lisztes keveréket.
Indítsuk el a dagasztó programot, majd dagasszuk meg a tésztát. (természetesen kézzel is megdagaszthatjuk)
Ezután tegyük át egy kilisztezett kelesztőtálba, majd meleg helyen bő egy óra alatt kelesszük duplájára a tésztát.
A kakaós tésztához a tejet langyosítsuk meg, majd keverjünk hozzá egy teáskanál cukrot. Ezután morzsoljuk bele az élesztőt, és futtassuk fel.
A margarint olvasszuk fel, majd amikor már csak éppen langyos, keverjük hozzá a tojássárgáját, és a felfuttatott élesztőt.
Keverjük össze a kétféle lisztet, a csipet sót, a maradék cukrot, és a kakaót.
A kenyérsütőgép üstjébe öntsük bele a margarinos-élesztős keveréket, majd kanalazzuk rá a lisztes-kakaós keveréket.
Indítsuk el a dagasztó programot, majd dagasszuk meg a tésztát. (természetesen kézzel is megdagaszthatjuk)
Ezután tegyük át egy kilisztezett kelesztőtálba, majd meleg helyen kb. 50 perc alatt kelesszük duplájára a tésztát.
Amikor mindkét tészta megkelt, nyújtsuk ki azonos méretűre. Ezután a sütőtökös tésztátra helyezzük rá a kakaós tésztát, majd tenyérrel kicsit nyomkodjuk le. Végül pedig szorosan tekerjük fel.
Egy sütőformát zsírozzunk ki, majd helyezzük bele a tésztát. Ezután letakarva, meleg helyen kelesszük 45 percig.
Amikor a tészta megkelt, kenjük le az olvasztott margarinnal.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 40 percig. (én légkeverésnél 160 fokon, 30 percig sütöttem)
A sütőből kivéve a forró tésztát kenjük le a tejjel, majd takarjuk le egy konyharuhával, és hagyjuk így kb. 10 percig. Ezután óvatosan borítsuk ki a formából, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.
Tálalás előtt, ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 tökéletes keksz recept, ami garantáltan elnyeri a tetszésed!
A kekszek egyszerűek, mégis ellenállhatatlanul finomak. Ebben a válogatásba
Tovább olvasom »12 villámgyorsan összedobható süti recept
Nincs sok időd, de valami édes finomságra vágysz? Ez a válogatás 12 szuperg
Tovább olvasom »TOP 12 csirkés főétel, amikkel pikk-pakk elkészülsz
A csirkés ételek mindig jó választások, ha gyorsan és egyszerűen szeretnénk
Tovább olvasom »8 mennyei töltött fánk, amit imádni fogsz
A töltött fánkok a farsang megkoronázott édességei, amelyek minden alkalomr
Tovább olvasom »Amit a szennyvíz csatorna problémáiról tudni érdemes – Nőknek és mindenkinek (x)
Briák László vízvezeték szerelő, Budapest A szennyvíz csatorna problémák ta
Tovább olvasom »12 szuper fánk, ami nélkül nincs farsang
A farsang elképzelhetetlen fánk nélkül, hiszen ez az időszak a vidámságról
Tovább olvasom »