Cseresznyés-mákos flódni recept
Hozzávalók:
Gyúrt tészta:
- 40 dkg rétesliszt
- 20 dkg vaj
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 8 dkg porcukor
- 1-5/2 dl fehérbor
- egy csipet só
Töltelék:
- 50 dkg darált mák
- 10 dkg cukor
- 2 citrom lereszelt héja
- 1 citrom leve
- 1 tk fahéj
- kevés őrölt szegfűszeg
- 2 dl fehérbor
- 4-5 dl lekvár
Cseresznyés réteg:
- 1 kg cseresznye
- 1 citrom leve
- 0,5 ek fahéj
- kevés őrölt szegfűszeg
- 2 csomag vaníliás pudingpor
Továbbá:
- 4-5 ek zsemlemorzsa
- 1 felvert FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A lisztet morzsoljuk el a vajjal, adjuk hozzá a tojásokat és a sót, fokozatosan adjuk hozzá a bort is, és gyúrjuk az egészet jól össze. Tegyük a tésztát a hűtőbe pihenni.
A máktöltelékhez keverjünk el minden hozzávalót, és forraljuk fel. Hagyjuk kihűlni.
A cseresznyés töltelékhez keverjünk el minden hozzávalót.
A tésztát osszuk három egyforma részre. Az egyiket nyújtsuk ki, fektessük kivajazott, kilisztezett tepsibe. Kenjük meg a tésztát a mákkrémmel, nyújtsunk ki egy újabb lapot, és fedjük be vele. Ezt a réteget szórjuk meg zsemlemorzsával, majd oszlassuk el rajta a cseresznyét. Fedjük be az utolsó réteg tésztával, amit szurkáljunk meg villával, és kenjünk meg egy felvert tojással.
Tegyük 150 fokra előmelegített sütőbe, és 1 óra alatt süssük készre. Ha nagyon hamar pirulni kezd a teteje, fedjük le alufóliával.
A cseresznyés-mákos flódni kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 32 g
Zsír: 11 g