Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Cseresznyés-mákos flódni recept

Cseresznyés-mákos flódni
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
24 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Gyúrt tészta:

    • 40 dkg rétesliszt
    • 20 dkg vaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 8 dkg porcukor
    • 1-5/2 dl fehérbor
    • egy csipet só

    Töltelék:

    • 50 dkg darált mák
    • 10 dkg cukor
    • 2 citrom lereszelt héja
    • 1 citrom leve
    • 1 tk fahéj
    • kevés őrölt szegfűszeg
    • 2 dl fehérbor
    • 4-5 dl lekvár

    Cseresznyés réteg:

    • 1 kg cseresznye
    • 1 citrom leve
    • 0,5 ek fahéj
    • kevés őrölt szegfűszeg
    • 2 csomag vaníliás pudingpor

    Továbbá:

    • 4-5 ek zsemlemorzsa
    • 1 felvert  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Elkészítése:

    A lisztet morzsoljuk el a vajjal, adjuk hozzá a tojásokat és a sót, fokozatosan adjuk hozzá a bort is, és gyúrjuk az egészet jól össze. Tegyük a tésztát a hűtőbe pihenni.

    A máktöltelékhez keverjünk el minden hozzávalót, és forraljuk fel. Hagyjuk kihűlni.

    A cseresznyés töltelékhez keverjünk el minden hozzávalót.

    A tésztát osszuk három egyforma részre. Az egyiket nyújtsuk ki, fektessük kivajazott, kilisztezett tepsibe. Kenjük meg a tésztát a mákkrémmel, nyújtsunk ki egy újabb lapot, és fedjük be vele. Ezt a réteget szórjuk meg zsemlemorzsával, majd oszlassuk el rajta a cseresznyét. Fedjük be az utolsó réteg tésztával, amit szurkáljunk meg villával, és kenjünk meg egy felvert tojással.

    Tegyük 150 fokra előmelegített sütőbe, és 1 óra alatt süssük készre. Ha nagyon hamar pirulni kezd a teteje, fedjük le alufóliával.

    A cseresznyés-mákos flódni kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 264 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 32 g
    Zsír: 11 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá