Hozzávalók:
Gyúrt tészta:
Töltelék:
Cseresznyés réteg:
Továbbá:
Elkészítése:
A lisztet morzsoljuk el a vajjal, adjuk hozzá a tojásokat és a sót, fokozatosan adjuk hozzá a bort is, és gyúrjuk az egészet jól össze. Tegyük a tésztát a hűtőbe pihenni.
A máktöltelékhez keverjünk el minden hozzávalót, és forraljuk fel. Hagyjuk kihűlni.
A cseresznyés töltelékhez keverjünk el minden hozzávalót.
A tésztát osszuk három egyforma részre. Az egyiket nyújtsuk ki, fektessük kivajazott, kilisztezett tepsibe. Kenjük meg a tésztát a mákkrémmel, nyújtsunk ki egy újabb lapot, és fedjük be vele. Ezt a réteget szórjuk meg zsemlemorzsával, majd oszlassuk el rajta a cseresznyét. Fedjük be az utolsó réteg tésztával, amit szurkáljunk meg villával, és kenjünk meg egy felvert tojással.
Tegyük 150 fokra előmelegített sütőbe, és 1 óra alatt süssük készre. Ha nagyon hamar pirulni kezd a teteje, fedjük le alufóliával.