Cseresznyés emeletes recept

Hozzávalók(35×27 cm-es tepsihez):
Tészta:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál cukor
- 3 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 csomag négyszögletes háztartási keksz
- 1 csomag babapiskóta
Krém:
- 5 dl natúr joghurt
- 2 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg porcukor
- 25 dkg mascarpone
- 1 dl Hulala habtejszín
- 1 csomag zselatinfix
Tetejére:
- 40 dkg cseresznye
- 1 csomag málna ízű gyümölcskocsonya
Elkészítése:
A tojásból, a cukorból, a lisztből és a kakaóporból piskótát készítünk (magas peremű tepsibe sütjük). Ha kihűlt a tepsin belül alufóliából körben magas peremet formázunk, mert magasabb lesz a süti, mint a tepsi.
A krémhez a joghurtot elkeverjük a cukorral és a mascarponéval. A habtejszínt keményre verjük, majd a zselatinfixszel együtt a joghurtos keverékhez adjuk.
A piskótára kenjük a krém harmadát, erre babapiskótát fektetünk, újra krém következik, majd keksz és a maradék krém.
A tetejére sűrűn rárakjuk a kimagozott, megmosott cseresznyét. A gyümölcskocsonyát a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük, majd a cseresznyére kanalazzuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »