Cseresznyés emeletes recept
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók(35×27 cm-es tepsihez):
Tészta:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál cukor
- 3 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 csomag négyszögletes háztartási keksz
- 1 csomag babapiskóta
Krém:
- 5 dl natúr joghurt
- 2 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg porcukor
- 25 dkg mascarpone
- 1 dl Hulala habtejszín
- 1 csomag zselatinfix
Tetejére:
- 40 dkg cseresznye
- 1 csomag málna ízű gyümölcskocsonya
Elkészítése:
A tojásból, a cukorból, a lisztből és a kakaóporból piskótát készítünk (magas peremű tepsibe sütjük). Ha kihűlt a tepsin belül alufóliából körben magas peremet formázunk, mert magasabb lesz a süti, mint a tepsi.
A krémhez a joghurtot elkeverjük a cukorral és a mascarponéval. A habtejszínt keményre verjük, majd a zselatinfixszel együtt a joghurtos keverékhez adjuk.
A piskótára kenjük a krém harmadát, erre babapiskótát fektetünk, újra krém következik, majd keksz és a maradék krém.
A tetejére sűrűn rárakjuk a kimagozott, megmosott cseresznyét. A gyümölcskocsonyát a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük, majd a cseresznyére kanalazzuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.