Cseresznyés emeletes recept
Hozzávalók(35×27 cm-es tepsihez):
Tészta:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 evőkanál cukor
- 3 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 csomag négyszögletes háztartási keksz
- 1 csomag babapiskóta
Krém:
- 5 dl natúr joghurt
- 2 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg porcukor
- 25 dkg mascarpone
- 1 dl Hulala habtejszín
- 1 csomag zselatinfix
Tetejére:
- 40 dkg cseresznye
- 1 csomag málna ízű gyümölcskocsonya
Elkészítése:
A tojásból, a cukorból, a lisztből és a kakaóporból piskótát készítünk (magas peremű tepsibe sütjük). Ha kihűlt a tepsin belül alufóliából körben magas peremet formázunk, mert magasabb lesz a süti, mint a tepsi.
A krémhez a joghurtot elkeverjük a cukorral és a mascarponéval. A habtejszínt keményre verjük, majd a zselatinfixszel együtt a joghurtos keverékhez adjuk.
A piskótára kenjük a krém harmadát, erre babapiskótát fektetünk, újra krém következik, majd keksz és a maradék krém.
A tetejére sűrűn rárakjuk a kimagozott, megmosott cseresznyét. A gyümölcskocsonyát a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük, majd a cseresznyére kanalazzuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »

