Cseresznyés emeletes recept

Hozzávalók(35×27 cm-es tepsihez):
Tészta:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál cukor
- 3 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 csomag négyszögletes háztartási keksz
- 1 csomag babapiskóta
Krém:
- 5 dl natúr joghurt
- 2 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg porcukor
- 25 dkg mascarpone
- 1 dl Hulala habtejszín
- 1 csomag zselatinfix
Tetejére:
- 40 dkg cseresznye
- 1 csomag málna ízű gyümölcskocsonya
Elkészítése:
A tojásból, a cukorból, a lisztből és a kakaóporból piskótát készítünk (magas peremű tepsibe sütjük). Ha kihűlt a tepsin belül alufóliából körben magas peremet formázunk, mert magasabb lesz a süti, mint a tepsi.
A krémhez a joghurtot elkeverjük a cukorral és a mascarponéval. A habtejszínt keményre verjük, majd a zselatinfixszel együtt a joghurtos keverékhez adjuk.
A piskótára kenjük a krém harmadát, erre babapiskótát fektetünk, újra krém következik, majd keksz és a maradék krém.
A tetejére sűrűn rárakjuk a kimagozott, megmosott cseresznyét. A gyümölcskocsonyát a csomagoláson leírtak szerint elkészítjük, majd a cseresznyére kanalazzuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »