Császármorzsa (smarni) recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 30 dkg búzadara
- 10 dkg liszt
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 4 dl tej
- 5-10 dkg cukor (ízlés szerint)
- csipet só
- (kevés olaj a kisütéshez)
Tetejére:
- sárgabaracklekvár /vagy/
- porcukor
Elkészítése:
A darát a liszttel, a sóval és a cukorral összekeverjük.
A darás keveréket leöntjük a tejjel és kb. 1 óráig pihentetjük. Időnként keverjük meg. (Tejjel megszívja magát a dara és sűrűbb lesz).
Miután 1 órát pihentettük, szét választjuk a tojásokat és a tejes darába bele tesszük a tojássárgákat, majd jól összekeverjük.
A tojásfehérjét kemény habbá felverjük és bele forgatjuk a darás masszába.
Egy lábosban olajat hevítünk, majd beleöntjük a masszát és kevergetve (fakanállal szét kell nyomkodni a nagyobb bucikat) meg sütjük. Addig kell sütni, míg egy kicsit szétmorzsolódik és egy kicsit meg pirul (de arra vigyázva le ne égjen).
Mikor megsült, lekvárral lecsurgatjuk vagy porcukorral megszórjuk a tetejét és tálaljuk!
Jó étvágyat kívánok! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »

