Császármorzsa (smarni) recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 30 dkg búzadara
- 10 dkg liszt
- 3 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 dl tej
- 5-10 dkg cukor (ízlés szerint)
- csipet só
- (kevés olaj a kisütéshez)
Tetejére:
- sárgabaracklekvár /vagy/
- porcukor
Elkészítése:
A darát a liszttel, a sóval és a cukorral összekeverjük.
A darás keveréket leöntjük a tejjel és kb. 1 óráig pihentetjük. Időnként keverjük meg. (Tejjel megszívja magát a dara és sűrűbb lesz).
Miután 1 órát pihentettük, szét választjuk a tojásokat és a tejes darába bele tesszük a tojássárgákat, majd jól összekeverjük.
A tojásfehérjét kemény habbá felverjük és bele forgatjuk a darás masszába.
Egy lábosban olajat hevítünk, majd beleöntjük a masszát és kevergetve (fakanállal szét kell nyomkodni a nagyobb bucikat) meg sütjük. Addig kell sütni, míg egy kicsit szétmorzsolódik és egy kicsit meg pirul (de arra vigyázva le ne égjen).
Mikor megsült, lekvárral lecsurgatjuk vagy porcukorral megszórjuk a tetejét és tálaljuk!
Jó étvágyat kívánok! :)
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »