Császármorzsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál cukor
- 25 dkg finomliszt
- 4 dl tej
- 8 dkg mazsola
- 2 evőkanál vaj
- 3-4 evőkanál porcukor
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből csipet sóval kemény habot verünk.
A sárgákat egy habverővel elkeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet és a tejjel óvatosan, apránként felengedjük. Sűrű palacsintatésztaszerűséget kapunk, ebbe szórjuk bele a mazsolát.
Végül óvatosan belekeverjük a felvert fehérjét.
A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk. Beleöntjük a tésztát és addig sütjük, míg az egyik oldala meg nem pirul. Ekkor négybe vágjuk és a részeket egyenként megforgatjuk.
Ha az is pirosra sült, kisebb darabokra tépkedjük, megszórjuk porcukorral és minden oldalát megpirítjuk.
Porcukorral megszórva, lekvárral meglocsolva tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »
9 étel, amit nem is tudtál, hogy véletlenül találták fel
Sok ikonikus étel és ital mögött nem gondosan megtervezett recept áll, hane
Tovább olvasom »
10 érdekesség a fűszerekről, amit még a nagymamád sem biztos, hogy tud
A magyar konyha elképzelhetetlen fűszerek nélkül – gondoljunk csak a pirosp
Tovább olvasom »
10 dolog, amit nem tudtál a fokhagymáról
A fokhagyma sokunk konyhájának alapköve: ad egy csipet karaktert minden éte
Tovább olvasom »
10 meglepő tény az eperről, amit valószínűleg nem tudtál
Az eperről mindannyian tudjuk, hogy finom, illatos, és szinte elenged
Tovább olvasom »