Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Császármorzsa recept

Császármorzsa
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 evőkanál cukor
    • 25 dkg finomliszt
    • 4 dl tej
    • 8 dkg mazsola
    • 2 evőkanál vaj
    • 3-4 evőkanál porcukor

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből csipet sóval kemény habot verünk.

    A sárgákat egy habverővel elkeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet és a tejjel óvatosan, apránként felengedjük. Sűrű palacsintatésztaszerűséget kapunk, ebbe szórjuk bele a mazsolát.

    Végül óvatosan belekeverjük a felvert fehérjét.

    A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk. Beleöntjük a tésztát és addig sütjük, míg az egyik oldala meg nem pirul. Ekkor négybe vágjuk és a részeket egyenként megforgatjuk.

    Ha az is pirosra sült, kisebb darabokra tépkedjük, megszórjuk porcukorral és minden oldalát megpirítjuk.

    Porcukorral megszórva, lekvárral meglocsolva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá