Császármorzsa recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál cukor
- 25 dkg finomliszt
- 4 dl tej
- 8 dkg mazsola
- 2 evőkanál vaj
- 3-4 evőkanál porcukor
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből csipet sóval kemény habot verünk.
A sárgákat egy habverővel elkeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet és a tejjel óvatosan, apránként felengedjük. Sűrű palacsintatésztaszerűséget kapunk, ebbe szórjuk bele a mazsolát.
Végül óvatosan belekeverjük a felvert fehérjét.
A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk. Beleöntjük a tésztát és addig sütjük, míg az egyik oldala meg nem pirul. Ekkor négybe vágjuk és a részeket egyenként megforgatjuk.
Ha az is pirosra sült, kisebb darabokra tépkedjük, megszórjuk porcukorral és minden oldalát megpirítjuk.
Porcukorral megszórva, lekvárral meglocsolva tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.