Császármorzsa recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 evőkanál cukor
- 25 dkg finomliszt
- 4 dl tej
- 8 dkg mazsola
- 2 evőkanál vaj
- 3-4 evőkanál porcukor
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből csipet sóval kemény habot verünk.
A sárgákat egy habverővel elkeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet és a tejjel óvatosan, apránként felengedjük. Sűrű palacsintatésztaszerűséget kapunk, ebbe szórjuk bele a mazsolát.
Végül óvatosan belekeverjük a felvert fehérjét.
A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk. Beleöntjük a tésztát és addig sütjük, míg az egyik oldala meg nem pirul. Ekkor négybe vágjuk és a részeket egyenként megforgatjuk.
Ha az is pirosra sült, kisebb darabokra tépkedjük, megszórjuk porcukorral és minden oldalát megpirítjuk.
Porcukorral megszórva, lekvárral meglocsolva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »