Császármorzsa

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Császármorzsa

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 2 evőkanál cukor
  • 25 dkg finomliszt
  • 4 dl tej
  • 8 dkg mazsola
  • 2 evőkanál vaj
  • 3-4 evőkanál porcukor

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből csipet sóval kemény habot verünk.

A sárgákat egy habverővel elkeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet és a tejjel óvatosan, apránként felengedjük. Sűrű palacsintatésztaszerűséget kapunk, ebbe szórjuk bele a mazsolát.

Végül óvatosan belekeverjük a felvert fehérjét.

A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk. Beleöntjük a tésztát és addig sütjük, míg az egyik oldala meg nem pirul. Ekkor négybe vágjuk és a részeket egyenként megforgatjuk.

Ha az is pirosra sült, kisebb darabokra tépkedjük, megszórjuk porcukorral és minden oldalát megpirítjuk.

Porcukorral megszórva, lekvárral meglocsolva tálaljuk.