Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Croquembouche recept

Croquembouche
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Égetett tésztához:

    • 2.5 dl víz
    • 1 csipet só
    • 10 dkg vaj
    • 15 dkg finomliszt
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    Az ördögpirulák töltéséhez

    • 5 dl habtejszín
    • 1 ek cukor
    • 1 csomag vaníliás cukor

    A karamellhez

    • 15 dkg cukor
    • 4 ek víz

    Elkészítése:

    Az égetett tészta hozzávalóiból diónyi ördögpirulákat sütünk az alábbiak szerint: A vizet, a sót és a vajat összeforraljuk, majd állandó keverés közben beleszitáljuk a lisztet. Közepes lángon addig kevergetjük, amíg a liszt egy masszává összeáll.

    A masszát még kb. 2 percig kevergetjük a fazékban. A tűzről levéve a tojásokat egyenként adjuk hozzá, és jól keverjük el. A következő tojást csak akkor tegyük bele, ha az előző már elkeveredett. Kinyomózsákkal diónyi nagyságú rózsákat nyomjunk a sütőlemezre, és 200°C-os sütőben 12-15 percig sütjük. Kinyomófejjel nyomjunk egy mélyedést a pirulák aljába.

    A tejszínből a cukorral és a vaníliás cukorral verjünk kemény habot, ezzel töltsük meg a kihűlt pirulákat.

    A cukorból a vízzel főzzünk világosbarna karamellt, ebben mártsuk meg félig a pirulákat, és tornyozzuk őket az omlós tésztából készült tortalapra. (Vigyázzunk, a karamell nagyon forró!)

    Ha szükséges, a karamellt még egyszer melegítsük meg, majd villával húzzunk szálat belőle, és fonjuk be vele a piramist.

    sütési hőfok: 200°C
    tepsi mérete: 22 cm

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá