Croquembouche recept

Hozzávalók:
Égetett tésztához:
- 2.5 dl víz
- 1 csipet só
- 10 dkg vaj
- 15 dkg finomliszt
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Az ördögpirulák töltéséhez
- 5 dl habtejszín
- 1 ek cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
A karamellhez
- 15 dkg cukor
- 4 ek víz
Elkészítése:
Az égetett tészta hozzávalóiból diónyi ördögpirulákat sütünk az alábbiak szerint: A vizet, a sót és a vajat összeforraljuk, majd állandó keverés közben beleszitáljuk a lisztet. Közepes lángon addig kevergetjük, amíg a liszt egy masszává összeáll.
A masszát még kb. 2 percig kevergetjük a fazékban. A tűzről levéve a tojásokat egyenként adjuk hozzá, és jól keverjük el. A következő tojást csak akkor tegyük bele, ha az előző már elkeveredett. Kinyomózsákkal diónyi nagyságú rózsákat nyomjunk a sütőlemezre, és 200°C-os sütőben 12-15 percig sütjük. Kinyomófejjel nyomjunk egy mélyedést a pirulák aljába.
A tejszínből a cukorral és a vaníliás cukorral verjünk kemény habot, ezzel töltsük meg a kihűlt pirulákat.
A cukorból a vízzel főzzünk világosbarna karamellt, ebben mártsuk meg félig a pirulákat, és tornyozzuk őket az omlós tésztából készült tortalapra. (Vigyázzunk, a karamell nagyon forró!)
Ha szükséges, a karamellt még egyszer melegítsük meg, majd villával húzzunk szálat belőle, és fonjuk be vele a piramist.
sütési hőfok: 200°C
tepsi mérete: 22 cm
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »