Croquembouche recept

Hozzávalók:
Égetett tésztához:
- 2.5 dl víz
- 1 csipet só
- 10 dkg vaj
- 15 dkg finomliszt
- 4 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Az ördögpirulák töltéséhez
- 5 dl habtejszín
- 1 ek cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
A karamellhez
- 15 dkg cukor
- 4 ek víz
Elkészítése:
Az égetett tészta hozzávalóiból diónyi ördögpirulákat sütünk az alábbiak szerint: A vizet, a sót és a vajat összeforraljuk, majd állandó keverés közben beleszitáljuk a lisztet. Közepes lángon addig kevergetjük, amíg a liszt egy masszává összeáll.
A masszát még kb. 2 percig kevergetjük a fazékban. A tűzről levéve a tojásokat egyenként adjuk hozzá, és jól keverjük el. A következő tojást csak akkor tegyük bele, ha az előző már elkeveredett. Kinyomózsákkal diónyi nagyságú rózsákat nyomjunk a sütőlemezre, és 200°C-os sütőben 12-15 percig sütjük. Kinyomófejjel nyomjunk egy mélyedést a pirulák aljába.
A tejszínből a cukorral és a vaníliás cukorral verjünk kemény habot, ezzel töltsük meg a kihűlt pirulákat.
A cukorból a vízzel főzzünk világosbarna karamellt, ebben mártsuk meg félig a pirulákat, és tornyozzuk őket az omlós tésztából készült tortalapra. (Vigyázzunk, a karamell nagyon forró!)
Ha szükséges, a karamellt még egyszer melegítsük meg, majd villával húzzunk szálat belőle, és fonjuk be vele a piramist.
sütési hőfok: 200°C
tepsi mérete: 22 cm
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »